Dirençli Epilepsiler ve Ameliyat

Yazar Hidayet AkdemirBeyin Ve Sinir Cerrahı • 14 Mayıs 2019 • Yorumlar:

Epilepsi beyindeki sinir hücreleri arasındaki bozukluk sonrası anormal elektriksel yayılımdır. Epilepsi çocuklarda ve erişkinlerde sıklıkla görülmektedir.

Epilepsilerin pek çok değişik tipleri vardır. Epilepsi teşhisinde hangi epilepsi olduğu tanımlanması oldukça önemlidir. Epilepsi çocuklarda ve erişkinlerde ayrı ayrı değerlendirilmelidir.

Epilepsiler çocukluk yaşlarında başlar ileri yaşlarda daha sık görülür. Dirençli epilepsiler uzun yıllardır epilepsilerle ilgilenen doktorları pek çok araştırma ve çalışma yapmalarına yöneltmiştir.


Epilepsi Nöbetleri Önlenebilir

Öncelikle dirençli epilepsi hastalar için tecrübeli epilepsi ve cerrahisi merkezleri kuruldu. Bu ekiplerin birlikte çalışma sonrası hangi tip epilepsilerin  ilaçla tedavi edileceği veya hangi tip epilepsi nöbetlerinin ameliyat edileceğini tespit edilmektedir. Deneyimli epilepsi tıbbı ekiplerin çalışmaları sonrası epilepsi nöbeti ilaca cevapsız olduğuna karar verildikten sonra uygun tarama testleri yapılmaktadır.

Yapılan tıbbi testler sonrası ve klinik muayenelerle birlikte beyin ameliyatına karar verilmektedir.  Ayrıca epilepsi cerrahisinden önce epilepsiyi taklit eden hastalıklar ( psikojen, vitamin eksikleri, kas hastalıkları v.b.)  ameliyat öncesi dönemde tanımlanmalıdır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Hidayet Akdemir Beyin Ve Sinir Cerrahisi Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)