Diş beyazlatma nasıl oluyor ?

Yazar Fikret AltanDiş Hekimi • 26 Eylül 2017 • Yorumlar:

1. Evde Diş Beyazlatma (Home Bleaching):

Hastanın kendi kendine uygulayabileceği bir beyazlatma yöntemidir. Hekim hastanın ağzından ölçü alır ve bu ölçüye göre dişlerinin üzerine diş etinin zarar görmemesi için özel koruyucu jel sürülerek hastanın kendi takıp çıkarabileceği ilaçlı ince lastik kalıplar hazırlanır. Hasta bu kalıpları tercihen uykuda 1 ile 4 hafta boyunca günde en az 6 ile 8 saat arasında takar.

2. Klinikte Diş Beyazlatma (Office Bleaching):

Hekim tarafından yapılan bir beyazlatma yöntemidir. Deneyimli hekim tarafından beyazlatıcı ilaç diş üzerine yerleştirilir ve dişin üzerine mavi/yeşil renkli ışık kaynağı belirli süre tutulur ve sonuç hemen gözlemlenir (45-50 dk süren bir işlem sonrası).

Her iki yöntem de çok etkili olmasına rağmen hangisinin tercih edilmesi gerektiği kararı, diş temizlenmesinin uygulandığı alana, dişteki renklenmenin derecesine, tedavinin ne kadar çabuk sonlandırılmak istendiğine ve hekimin görüşüne bağlıdır.

3. Kombine Diş Beyazlatma:Hekim kliniğinde öncelikle diş beyazlatma yöntemini uygular sonra hasta evde beyazlatma yöntemine devam eder, 1 hafta sonra gelidğinde dişlerinin her iki yöntemden daha daha beyazladığını görecektir. Yani bu beyazlatma daha etkili bir beyazlatma yöntemidir.

Diş Beyazlatma Uygulamaları;

Diş Taşı Temizliği

Diş Tartarı Temizliği

Diş Bakterileri Temizliği

Bleaching Uygulaması

Fırçalı Diş Temizliği

Fırçalı Diş Tartarı Temizliği

Detertraj Temizliği

Dişte Oluşan Çay Kahve Lekeleri Temizliği

Işınlı Diş Temizliği

Rengi koyulaşmış veya sararmış dişlere porselen kaplama yaptırmak yerine diş beyazlatma yöntemi uygulanır ve bu işlem sonunda dişler durumuna göre 3-5 tona kadar açılır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)