Diş Beyazlatma Nedir? Nasıl Yapılır?

Daha güzel gülüşler için herkes diş beyazlatma nedir nasıl yapılır gibi soruları merak etmektedir. estetik olarak daha hoş dişlere ve güzel bir gülüşe sahip olmak için başvurulan bir yöntem olan diş beyazlatma hakkında merak ettiğiniz ne varsa bu yazıda.

Diş Beyazlatma Nedir?

Diş beyazlatma işlemi, dişlerin yüzeyinde bulunan maddelerin giderilmesi ile dişlerin daha beyaz görünmesini sağlamaktadır. Dişin yüzeyi gözenekli mine yapısından oluşur. Bu gözeneklerde organik ya da inorganik pek çok madde bulunur işte bu maddeleri diş beyazlatma jelleri ile temizleyerek dişlerin daha beyaz görünmesini sağlıyoruz.

Bu işlem esnasında dişlerin yapısına hiçbir zarar verilmemektedir. Uzman hekimlerimiz tarafından başarı ile yapılan işlem sonucu farkı kendiniz göreceksiniz.

Diş Beyazlatmaya Neden Gerek Duyulur?

Dişteki yapısal bozukluklar, çocukken kullanılan antibiyotikler, yeme içme alışkanlıkları gibi pek çok sebep dişlerde renk değişikliğine sebep olur. Bu durum insanları rahatsız eder ve özgüven eksikliğine sebep olabilir. Dişlerde estetik görünümü arttırmak için başvurulacak olan en ucuz ve kolay yöntem ise diş beyazlatma işlemi diyebiliriz.

Hekimlerimiz tarafından başarı ile yapılan diş beyazlatma işlemleri sayesinde artık daha özgüvenle gülebilir ve konuşabilirsiniz.

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Diş beyazlatma yöntemleri temel olarak iki tanedir. İlki klinikte uygulanan power bleaching yöntemidir. Beyazlatıcı jel ve ışık kullanarak diş rengini 3-4 tona kadar açmak mümkündür. hızlı ve etkili olduğu için en çok tercihe dilen yöntemdir.

Diğer yöntem ise evde uygulanan home bleaching yöntemidir. Hastaya özel olarak hazırlanan plastik ağızlıkların içine koyulan karışım günde 4-8 saat takılmalıdır. 5-7 günlük kullanım sonrası istenen beyazlık sağlanır.

Diş beyazlatma yöntemleri yetişkinliklere uygulanabilir. Ancak gebe ve emziren annelerde dikkatli şekilde uygulanmalıdır. Çocuklara ise uygulanmamalıdır.

Diş Beyazlatma Etkisi Ne Kadar Sürer?

Diş beyazlatma etkisi kişinin beslenme alışkanlıkları ve diş yapısına göre değişkenlik gösterir. Ancak genelleme yapmak gerekirse 6 ay ile 2 yıl arasında etkisinin devam ettiğini söylemek mümkündür. Hekimlerimizin talimatlarına uyulduğu sürece diş beyazlatma işleminden istediğiniz sonucu almanız çok kolaydır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tolga Gülçiçek Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi, Diş Hekimi Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)