Diş Beyazlatma

Yazar Tolga GülçiçekDiş Hekimi • 26 Mayıs 2020 • Yorumlar:

Diş beyazlatma yöntemleri konusunda pek çok çeşit uygulamalar söz konusudur

Beyaz dişlere sahip olmak herkesin hayalini oluşturur. Çünkü beyaz diş, her zaman kişiyi sağlıklı bir görünüş içerisinde gösterir. Bu nedenle de insanlar için karşısındaki kişilerin beyaz dişlere sahip olması oldukça önemlidir. Kişiler de uyguladıkları yöntemler ile beyaz dişlere sahip olmayı arzular.

Kalıcı Diş Beyazlatma Yöntemleri

Diş hekimi uzmanları tarafından gerçekleştirilen yöntemler ile kalıcı diş beyazlığına sahip olmak da mümkündür. Bu sayede de her zaman arzu ettiğiniz dişlere de ulaşabilirsiniz.

Kliniklerde uygulanan diş beyazlatma yöntemlerinin başında; lazer yöntemi gelir. Uzman doktorlar, diş beyazlatan jelleri dişinize lazer ile uygular. Bu uygulama sayesinde dişlerinizde gözle görülür anlamda büyük bir beyazlık elde edilir. İşlemin doktor kontrolünde olması aynı zamanda kalıcı diş beyazlatma yönteminin dişe zarar vermesini de engeller.

Diş beyazlatma ürünleri, diş beyazlatma yöntemleri arasında en fazla tercih edilendir. Bu ürünleri kişiler evde kendileri de uygular. Ancak o durumda bir takım önlemler alınması gerekir. Çünkü doğru şekilde kullanılmayan bu ürünler; dişlere istenmeyen zararı verebilir.

Diş Beyazlatma Yöntemleri

Diş beyazlatma ile ilgili oldukça farklı yöntem vardır. Bu yöntemlerden bazılar kişilerin dişlerini beyazlatma konusunda da oldukça işe yarar çözüm sunar. Ancak her türlü uygulamayı yapmadan önce diş doktoruna danışmak oldukça etkili olacaktır. Doktorun tavsiyeleri doğrultusunda ortak hareket ederek; sağlıklı ve beyaz dişlere sahip olabilirsiniz.

Kalıcı Diş Beyazlatma

Beyaz dişlere kalıcı şekilde ulaşmak isteyen insanların karşısına en genel hali ile iki seçenek çıkar. Bunlardan ilki evde doğal yöntemler ile kendinizin hazırladığı uygulamalardır. İkincisi ise lazer yardımı ile diş beyazlatmadır.

Doktorunuzun uyguladığı bu yöntem ile kalıcı olarak beyaz dişlere sahip olabilirsiniz. Bunun için lazer ışınları bir süre dişte tutulur. Bu işlem öncesinde dişe, beyazlatma jeli uygulanır. İşte lazer ile beyazlatma jelinin etkisi arttırılır. Bu sayede de kalıcı olarak beyazlık sağlanır.

 Diş beyazlatma işleminin doktor  doktor kontrolünde yapılmasını tavsiye ediyoruz.

Doktor kontrolünde  olması aynı zamanda kalıcı diş beyazlatma yönteminin dişe zarar vermesini de engeller.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tolga Gülçiçek Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi, Diş Hekimi Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)