Diş Eti Çekilmelerinin Tedavisi

Hormonal değişiklikler, diş gıcırdatma, şeker hastalığı, düzensiz beslenme, mineral ve vitamin eksikliği, diş bakımının yeterli olmaması, kalıtsal özellikler diş eti çekilmelerine sebep olabilmektedir. Diş eti çekilmesi sebep olan faktörlerin başın da diş taşları gelmektedir. Diş taşları ağız sağlığı için ciddi bir tehdit oluşturur. Diş eti çekilmesine sebep olan diş taşları kanama ve ağız kokusu ile kendini belli eder. Son olarak da diş eti çekilmesi meydana gelir.

Bu belirtiler görüldüğünde zaman kaybetmeden diş taşlarının temizlenmesi gerekir.

Bu yöntemle çözüme ulaşılamıyorsa eğer, cerrahi müdahale gerekir.

Diş eti çekilmesi tedaviyöntemleri 3 tanedir. Bunlar diş dokusundaki hasarı onarmak, diş hassasiyetini onarmak ve çekilme olan bölgeyi cerrahi müdahale ile yerine getirmek.

Diş dokusunda ki hasarı tedavi etmek için zarar görmüş bölgeye dolgu uygulaması yapılır. Böylelikle hassasiyet de ortadan kaldırılır. Çekilen diş eti dokusunun yerine getirilmesi için uygulamalar bulunur.

1-Greftleme yöntemi

2-Flep Kaydırma yöntemi

Greft vücuttaki bir dokunun, başka bir bölgeye nakil edilmesi işlemidir. Diş eti çekilmesi sorunu olan kişinin kendi damağı veya yanağından ya da başka bir kişiden alınan greft (yama)diş etine yerleştirilir.

Kaydırma yöntemi dişeti çekilmesi olan bölgenin etrafında bulunan sağlam dokunun hasarlı bölgeye çekilerek kapatılması yöntemidir. Bazı durumlarda diş etinin yenilenmesi için kazınması ve iltihabın temizlenmesi gerekir. Yapılan bu işleme küretaj denir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tolga Gülçiçek Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi, Diş Hekimi Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)