Diş Hekimliğinde İmplant Tedavisi

Yazar Orhan SağlamDiş Hekimi • 14 Temmuz 2020 • Yorumlar:

Günümüzde pek çok kişi dişlerini çürük veya dişeti hastalıkları nedeniyle kaybetmekte. Yakın zamana kadar tam veya kısmi protezlerle eksik dişler yerine konulmaya çalışılsa da sabit dişlerin yerini hiçbir şey tutmamaktadır.

Öncelikle çok iyi bir genel sağlık durumu değerlendirmesi yapılır; Kontrolsüz diabet, karaciğer hastalıkları; kanama ve pıhtılaşma bozuklukları var ise hasta implant tedavisi için uygun bir aday değildir. Bu aşamada doktorunuza kullandığınız her türlü ilacı bildirmeniz gerekmektedir. Ağıziçi muayenede ise mevcut dişlere, dişeti ve kemik yapının hacmine, şekline ve tipine bakılarak implantın hemen veya başka işlemlerin ardından yapılacağına  karar verilir.  Kemik yapının hacim ve yapısını görmek için DVT ve standart röntgen filmi  çekilir. Operasyon öncesi antibiotik , sakinleştirici veya başka ilaç kullanımı gerekiyorsa doktorunuz sizi bilgilendirir.

Her şey yolunda olduğunda lokal anestezi ile ilgili bölge uyuşturularak  önce dişeti açılır, ardından giderek genişleyen çağlarda açılan implant yuvasına  titanyum vida yerleştirilir.  Dişeti dikişlerle kapatılarak yaklaşık 8-12 hafta arasında bekleme sürecine geçilir. Dikişler önerilen zamanda doktorunuz tarafından alınacaktır.

Bekleme süresinde implant vidası ile çene kemiğinin kaynaşması tamamlanır ve ölçü ve diş yerleştirme aşamasına geçilir. Yani standart uygulamada iki aşama var; birincisi implant vidasının yerleştirilmesi diğeri dişlerin yapımı. 

Evet; herşey tamam,  implant yerleştirildi; üzerine diş yapıldı herşey bitti mi; tabii ki hayır. Şimdi dikkatli ağız bakımı zamanı;  günde iki kez  fırçalama, dişipi kullanımı ve  altı ayda bir diş doktoru ziyaretlerine devam.

Yeni dişinizi güle güle kullanın.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)