Diş İmplantı Uygulama Sonrası da Bakımı ve İyileşme Dönemi

Yazar Pınar YüceDiş Hekimi • 9 Aralık 2020 • Yorumlar:

İmplant yapıldıktan sonra iyileşme döneminde nelere dikkat etmeliyim?

İşlem sonrasında 24 saat ağız içinde kan görülmesi normal bir durumdur. İşlem yapılan alana ilk gün boyunca buz uygulanması (10 dakika buz ile uygulama yapılmalı, 10 dakika beklenmeli, birkaç saat boyunca devam edilmeli) ve ilk 2 gece başınız yukarıda olacak şekilde uyumanız tedaviyi hızlandırır. İlk gün tükürme, gargara ve ağız çalkalanmamalıdır. İmplant uygulanan bölgelerde veya komşu bölgelerinde 2-3 gün şişlik, morluk olması normal bir durumdur. İyileşme ile birlikte 10 gün içinde geçer. İlk 24 saat sigara içmeyiniz, alkol almayınız. Operasyon bölgesi tamamen iyileşene kadar sigara içilmemesi son derece önemlidir. Hekiminiz tarafından reçete edilen ilaçları, önerilen şekilde kullanmaya dikkat ediniz. Ağız içine atılan dikişler, hastanın ve yaranın durumuna göre yaklaşık 1 hafta sonra alınır.

İmplant yapıldıktan sonra nasıl beslenmeliyim? İmplant yapıldıktan sonra ne zaman yemek yenir?

Lokal anestezinin etkisi geçtikten sonra beslenmeye başlaya bilirsiniz. İşlem sonraki ilk birkaç gün sıcak yiyecek ve içeceklerden uzak durmalısınız. Oda ısısındaki yoğurt, peynir, çorbalar, meyve suları, yumuşak pişirilmiş yumurta, yumuşak et, süt, dondurma, muhallebi ve ekmeğin iç kısmı gibi yumuşak besinler tüketilebilir.

İmplant yaptırdıktan sonra işe gidebilir miyim? İmplant yaptırdıktan sonra günlük hayatıma devam edebilir miyim?

Tüm çeneyi ilgilendiren işlemler yapılmadı ise sıklıkla ertesi gün işe gidebilir, günlük yaşantınıza dönebilirsiniz.

İmplant yapıldıktan Sonra İmplantlara Nasıl Bakılır?

İmplant uygulama sonrası, ağız hijyenine dikkat edilmesi çok önemlidir. Düzenli diş fırçalamanın yanında, hekiminizin tavsiye ettiği özel ipler, ara yüz fırçaları ve ağız duşları kullanılarak implant uygulanmış bölgenin temizliği sağlanmalıdır. Gargara kullanımı ağız hijyenine katkı sağlayacaktır. Kontrol süreçleri de çok önemlidir, ilk iki yıl 6 ayda bir, daha sonrasında da senelik kontrollere gitmek gerekir. En doğru yönlendirme hekiminiz tarafından yapılacaktır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Pınar Yüce Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi, Diş Hekimi Uzm. Dt.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)