DİŞ KAPLAMA

Yazar Güler BayındırDiş Hekimi • 18 Nisan 2017 • Yorumlar:

Diş kuron kaplamalar diş üzerine porselenden yapılmış kişiye özel olarak uygulanan estetik metaryallerin konulmasıdır. Kaplama yapılacak olan dişin üzerine kaplamanın oturtulması ve diğer dişlerle boy farkının olmaması için en az 1mm kadar kesilerek küçültülmesi gerekmektedir. Diş kaplamaların amacı dişi korumak, estetik ve güzel bir görünüş kazandırmak ve işlevselliğini arttırmaktır.
Hangi durumlarda kuron kaplamalar uygulanır ?

– Bölgede yeteri kadar diş desteği olmadığı durumlarda dolguları restore etmek için kullanılır
– Zayıf dişleri sağlamlaştırmak için kaplama yapılabilir
– Diş implantların üst bölümünü oluştururlar
– Kırılmış olan, sararmış olan, çürümüş olan ve estetik kaygısı oluşturan dişlerde kullanılabilmektedirler.

Kuron Kaplama Malzemeleri

Diş kaplamaların kullanılan malzemeler kalite kalite farklılıklar göstermektedir. Bu farklılıklar yapılan işlemeden fiyat olarak yansıtmakta ve porselen kaplama fiyatlarını belirlemektedir. Dişinize uygulanacak olan kaplama malzemesini doktorunuzla beraber ortaklaşa karar vereceksiniz. Günümüzde diş hekimiliğinde en sık kullanılan malzemeler metal destekli olan ve tamamen porselen olan kaplamalardır. Bu iki porselen kaplamanın arasındaki fark estetik anlamda tam porselen kaplamalar metal desteklilere göre daha estetik olmalarıdır.
Diş kaplamaları ne kadar zamanda tamamlanır ?

Yapılan diş porselen kaplamaları 2 yada 3 seans sonrası tamamlanır. Porselen kaplamaların büyük zaman alan aşamaları labaratuar ortamında gerçekleştirilir. Sizin dişçi koltuğunda geçireceğiniz zaman çok kısadır. Dişiniz için gerekli ölçümler alınacak, dişiniz 1mm kadar proteze uygun olacak biçimde kesilecek ve alınan ölçüler labaratuara iletilerek diş protezinizin bu ortamda hazırlanacaktır. İkinci seansta ise diş protezinizin uygulanarak işlem tamamlanacaktır. Diş labaratuarı ile diş kliniği aynı ortamda yer almayan diş hekimleri seansı diş protez ölçümlerinde yapılabilecek yanlışlar sonucu 1 seans daha uzatabilirler.

Diş kaplamaların bakımı nasıl yapılır ?

Diş kaplama yapılan bölümler ile sert cisimleri kırmamaya özen göstermelisiniz. Bunu gerçek dişlerinizle de yapmamaya özen göstermelisiniz. Özellikle fındık, ceviz kabuklarını vb. dişlerinizle kırmaya çalışmamalısınız. Bunun yanı sıra temizliğini diğer dişlerle beraber günde en az iki defa olacak şekilde ve diş ipi, gargara uygulamaları ile beraber dişlerinizin günlük bakımını gerçekleştirmelisiniz. 3 ve 6 aylık diş hekimi kontrolleri yine yapılan kontrollerde bu kaplamalarınızın durumunu diş hekimini gösterek ömürlerini uzatabilirsiniz.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)