Dişeti Ameliyatları

Yazar Tolga GülçiçekPeriodontolog • 12 Aralık 2017 • Yorumlar:

Lokal anestezi ile diş etlerine yapılan periodontal flap olarak geçen diş eti ameliyatıdır. Her defasın da yarım çeneye (7-8 diş) yapılır. Ortalama 60 dk. sürer. Diş etlerinde oluşan problemler den kanama, koku, dişeti çekilmesi ve kızarıklık varsa periodontoloji uzmanlık alanı olan bir diş hekimine baş vurmanız gerekir. Periodontitis olarak adlandırılan bu doktorlar diş eti dokuları ve dişin etrafın da ki kemiklerde oluşan hastalıklar ve tedavisi ile ilgili diş hekimliğinin bir dalıdır. Diş eti sağlığı genel sağlığın ayrılmaz bir parçasıdır. Yapılan araştırmalar şeker hastalığı, kalp hastalıkları, akciğer hastalıkları ve lösemi gibi kan hastalıkların diş eti hastalıları arasın da önemli burgular gösterdiği tespit edilmiştir.

Erken dönemler de diş etlerin de görülen bazı belirtiler başka bir hastalığın haberci olabilmektedir. Her diş eti ile ilgili problem de ameliyat olunması gerekmez. Bu konu da size diş hekiminiz hangi yolu izleyeceğinizi açıklayacaktır.Teşhis için muayenenin ardından size gerekli bilgi verilir. Diş etleriniz de olan rahatsızlığın durumuna göre ameliyata birkaç diş mi yok sa. bütün dişlere mi uygulanacağı belirlenir. Tedavi süreci dişlerin temizlenmesi ile başlar. 7 gün ara ile 2 kez dişlere derin temizlik uygulanır. Bir temizlik ortalama 20 dk. sürer. Bunu 7 gün sonraki ameliyat takip eder.

 

Diş eti operasyonları zor değildir. Ortalama ilk muayeneden 3 hafta sonra operasyona alınırsınız. Hastalık olan diş etleri dişin üstünden alınacağı için orası boş kalır.

Diş eti ameliyatı tahmini60dk sürer. Operasyon lokal anestezi ile yapılır ve hiçbir şey hissedilmez. Genel de hekim ve 1 asistan tarafın dan ameliyat yapılır. Çenenin iç kısmının arka ve önüne 10 kere iğne yapılır. Daha sonra diş etindeki iltihapların temizlenmesi, dişlerin tıraşlanması ve diş etleri düzeltilip dikilmesi ile son bulur.

Diş eti ameliyatı sonrası

Diş eti ameliyatı sonrası dikkat etmeniz gerekenler.

Sert katı yiyecekler, sıcak ve soğuk içecekler tüketilmesi diş etinin hassas olmasın dan dolayı tüketilmemelidir. Alkol kullanılmmaması , sigara içilmemesi gerekir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tolga Gülçiçek Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi, Diş Hekimi Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)