Dişlerin Sallanması ve Diş Eti Tedavisi Nasıl Yapılır?

Yazar Tolga GülçiçekDiş Hekimi • 25 Haziran 2018 • Yorumlar:

Dişlerinde sallanma beyaz diş etlerinde yumuşama olan kişiler en kısa zaman içinde dişlerin sallanması ve diş eti tedavisi nasıl yapılır sorularına yanıt bulmalıdırlar. Bu konuda hekimlerin verecekleri bilgiler altın değerindedir ve kesinlikle önlemler zamanında alınmalıdır. Dişlerin sallanması genellikle diş etlerinin çekilmesi ve diş etlerinin rahatsızlanmasından kaynaklanmaktadır. Bu hastalık diş etlerinin zaman içinde yumuşamasına ve dişlerin çevresini saran yapının dişi sağlam bir şekilde tutamamasına neden olmaktadır.

Bu konuda en önemli etkenlerin başında ise diş bakımlarının zamanında yapılmaması, yanlış beslenme alışkanlıkları ve genetik yapı gelmektedir. Eğer bir kişi dişlerinde sallanma veya diş etlerine zayıflama gibi sorunlar olduğunu anlarsa zaman kaybetmeden hemen bir diş hekiminin kapısını çalmalıdır. Aksi halde çok çabuk işerleyen bu hastalık işleri daha da içinden çıkılmaz bir hale getirecektir.

Diş Sallanmasının Nedenler Nelerdir?

Dişlerin sallanması özellikle yemek yeme anında insanların kendilerini kötü hissetmelerini veya şiddetli diş ağrıları ile karşı karşıya kalmalarına neden olabilmektedir. Bu sebeple birçok kişi yaşadıkları sallanma veya benzeri sorunlardan hemen kurtulmak istemektedirler. Hekimler bu duruma maruz kalmamak için öncelikle günde en az 2 kez dişlerin fırçalanmasını veya diş etlerini güçlendirici özellikleri olan özel gargaraların kullanılmasını önermektedirler. Bunlar genellikle dişlerin sallanmasından önce alınacak olan önlemlerdir.

Eğer dişler sallanmaya başlamışsa o zaman bu durumun daha da kötüye gitmemesi için hangi teknikleri kullanılması gerektiği hakkında araştırma yapılmalıdır. Diş hekimleri uygulayacakları özel teknikler ile kısa zaman içinde diş etlerini ve diş köklerini güçlendirip sallanmanın yok olmasını sağlayabilmektedirler. Klinik ortamında yapılan müdahalelerin yanısıra bazı özel ilaçlar veya bitkisel takviyeler ile de bu durumda istenen sonuçlar alınabilmektedir.

Dişleri Sallanan Kişiler Neler Yapmalıdırlar?

Birçok kişinin başına gelen bu durum özellikle bakımsız dişler için kaçınılmaz bir sondur. Dişin diş eti ile olan bağlantısının zayıflaması zaman içinde ağrıları veya farklı rahatsızlıkları da beraberinde getirebileceği için diş eti tedavisi hakkında en deneyimli ve uzman hekimlerden yardım alıp bu konuda zaman kaybetmemek gerekmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tolga Gülçiçek Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi, Diş Hekimi Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)