Dişlerin Sallanmasının Önemi ve Diş Eti Operasyonu

Yazar Tolga Gülçiçek • 3 Ocak 2019 • Yorumlar:

Dişlerimiz dış görünüşümüzde önemli bir yere sahiptir. Hem bu yüzden hem de sağlıklı olmak adına diş sağlığımızı ihmal etmememiz gerekir. Dişlerin sallanması pek çok nedenden kaynaklanabilir. Bu konu oldukça önemlidir. Sallanan dişlerinizi mutlaka bir diş hekimine göstermelisiniz. Bu rahatsızlığı giderecek tedavi uygulanmalıdır.

Periodontal hastalıklar sebebiyle dişlerin sallanması durumunu ciddiye almak gerekir. “Bir şekilde geçer,” diye düşünüldüğünde ciddi hasarlara yol açabilir. Diş eti hastalıkları sebebiyle oluşan sallanmalarda birden fazla diş kaybı yaşanabilir. Bu gereksiz kayıpların yaşanmaması, ağız sağlığının korunması için bu problemlerin çözülmesi gerekir.

Sallanan dişler, ne kadar ileri seviyede olursa olsun tedavi edilebilir. Tedavi geciktirilmediği zaman hasta daha avantajlı olabilir. Diş hekimi öncelikle hastanın diş ve diş eti filmini çekerek asıl sorunun ne olduğunu tespit eder. Duruma uygun tedavi yöntemlerini uygulamak üzere çalışmalara başlar, hastayı bilgilendirir.

Diş kök ve yüzey temizliği bu durumda en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Bu tedavi, özellikle diş eti çizgisinin altında kalan alanları hedefler. Buradaki tartar ve plakları temizlemek, bu işlemin asıl amacıdır. Diş temizliği gerçekleştikten sonra, doktorunuz farklı bir tarihte ameliyat günü belirler. Ameliyat sırasında lokal anestezi uygulanır. Bu yüzden herhangi bir acı hissedilmez. Diş hekimi, bölgedeki diş etlerine çeşitli işlemler uygular. Bu noktada diş eti probleminin hangi seviyede olduğu da önemlidir. Eğer erken seviyede ise bir seansta tedavi biterken, geç seviye diş eti hastalığında hekim, birkaç seansta tedaviyi sonlandırabilir.

Diş eti ameliyatı, korkulacak bir ameliyat değildir. Lokal anestezi işleri kolaylaştırır, hastanın canı yanmaz. Diş hekimi korkusu yüzünden ertelenen her muayene, hastayı büyük çıkmazlara sürükleyebilir. Hasta, bundan kaçınmalı ve belirli bir periyotta bir diş hekimine görünmelidir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tolga Gülçiçek Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi, Diş Hekimi Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)