Diyet Hataları

Yazar Bürge KökerDiyetisyen • 7 Şubat 2021 • Yorumlar:

1. POPÜLER DİYETLERİ UYGULAMAK;

İnternet veya diğer kaynaklarda listeler halinde bulunabilecek onlarca diyetin sizin metabolizmanıza ve ihtiyaçlarınıza uygun olup olmadığını bilmeden uygulamak metabolizmanıza ve size ciddi zararlar verebilir. Günlük enerji ihtiyacınızın altında bir değerde kalori içeren diyet uygulamanız metabolizma hızınızın kalıcı bir şekilde düşüşüne neden olabilir.

2. TEK ÇEŞİT BESLENME;

Bazı besin gruplarının diyetten çıkarıldığı ve yerine başka bir besin grubunun normalden daha fazla konulduğu diyetler sadece metabolizmada ağır hasarlara sebep olmuyor, yanı sıra ciddi sağlık sorunlarına da davetiye çıkarıyor. Birçok vitamin ve mineral eksiklikleri, karaciğer ve böbrek hasarları bu problemlerin sadece bir kaçı.

3. ÇOK FAZLA BİTKİ ÇAYI TÜKETMEK;

Ödem söktürücü özelliği olduğu için tartıda geçici bir eksilme sağladığından piyasada zayıflama çayı olarak satılan bitki çaylarının fazla tüketilmesi durumunda karaciğer başta olmak üzere iç organlarda hasarlar oluşabilir.

4. FİZİKSEL AKTİVİTE OLMADAN DİYET YAPILMASI

Bireyler diyet yapmaya devam ettikçe metabolizma hızları düşer ve bu hız azaldıkça kilo verme hızı da yavaşlar. Bu dengeyi sağlamak için yapılan fiziksel aktivite ile kas oranının arttırılması sonucu metabolizma canlılığını korur. Diyet ile birlikte yapılan fiziksel aktivite ayrıca verilen kiloların kalıcı olmasına ve sağlıklı bir beden yapısı görünümüne kavuşmanın en temel kuralı olarak kabul edilir.

5. ZAYIFLAMA İLAÇLARI KULLANMAK

Zayıflama ilaçları içerdikleri etken madde ve etki mekanizmaları ile her biri farklı bir şekilde zayıflatma vaadinde bulunan ilaçlardır. Zayıflama amacı ile bu tür ilaçlardan hayatının herhangi bir döneminde kullanmış bireylerin ilerleyen dönemlerde yeniden kilo aldıkları ve bu kilolardan kurtulma çabası verirken eskiye göre daha da fazla zorlandığı görülmektedir. Zayıflama ilacı gibi kilo kaybettirme ihtimali olan ilaçların mutlaka doktor kontrolünde kullanılması ve sağlık açısından risklerinin rutin testlerle takip edilmesi gerekmektedir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)