Doğal ve Daha İyi Nefes Alan Burunlar

Burun gerek şekil, gerekse nefes alma işlevi bakımından üzerinde çok hassas çalışılması gereken bir organ. Bu yüzden burun estetiğinde milim milim çalışarak her bir noktaya hakim olabilmek çok önemli.

Eskiden Rhinoplasti ameliyatlarında burunlar oldukça küçültülürdü. Bugün ise kesinlikle doğala olan talep arttı. Artık "ameliyatlı değilmiş gibi görünen" çok daha doğal burunlar üzerinde çalışıyoruz. Burunlar küçülmüyor sadece yüz şekline gidecek en iyi şekle kavuşturuluyor. Bu şekle cerrah ve hastanın ortaklaşa karar vermesi çok önemli. Hasta nasıl bir burun istediğini çok iyi ifade edecek, cerrahta bu isteğin olur ve olmazlarını değerlendirerek hastaya detaylı şekilde bilgi verecek. Bir başkasının burun fotoğrafıyla gelen hastalar ise hayal kırıklığı yaşayabilir. Çünkü burun yüz ile bir bütündür. Çenenin kavisi, yanakların duruşu, alnın genişliği, gözlerin yapısı burun şeklini direkt olarak etkiler. Bu yüzden burun kişiye özeldir. Hatta çoğu zaman karakterler bile burun şekli için önem taşıyabilir. Burun şekli ile yüze daha yumuşak ya da daha otoriter bir ifade verebilmek mümkündür.

Burun ameliyatlarının ardından hasta burun içinde silikon tamponlar ve burun üstünde minik bir alçı ile ameliyattan çıkar. Genel anestezi alındığı için ilk günü hastanede kalarak daha konforlu şekilde atlatmalarını tavsiye ederiz. İlk iki gün düzenli aralıklarla buz uygulaması yapılır. Hastanede kalış boyunca uygulanan soğuk maske, ödem ve morlukların hafifletilmesinde etkilidir.

Ödemler ve morluklar ilk iki gün artan bir ivme ile çoğalır, ikinci günden sonra giderek azalarak kaybolur. Burun içindeki silikon tamponlar iyileşme dönemi boyunca hastanın daha iyi nefes almasına yardımcı olur. Bu tamponların çıkarılması oldukça kolaydır. Muayene ortamında sadece bir kaç dakika süren çok kısa ve kolay bir şekilde burun delikleri içinden çekilerek çıkarılır.

Rhinoplasti ameliyatlarından sonra güneş gözlüğünün orta kısmı burun kemiğine oturduğu için, yeniden şekillenen burun kemerinde iz bırakabilir. Bu yüzden burun estetiğinden sonra 3 ay kadar hastalarımızdan gözlük takmamalarını isteriz.

Burun estetiği ömürlük bir işlemdir. Bu yüzden mutlaka güvendiğiniz ve tüm sorularınıza cevap aldığınız bir cerrahla yapılmalı, ameliyat üzerinden zaman geçse de kontroller ihmal edilmemelidir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Mert Demirel Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)