Doğuma Hazırlık Süreci

Yazar Bahar Çelen • 15 Ocak 2019 • Yorumlar:

Doğuma hazırlık sağlıklı bir hekim hasta ilişkisi ile başlar. Gebe kaldığınızı öğrendiğiniz andan itibaren rahat iletişim kurabileceğiniz tek hekim tarafından takip edilmeniz doğuma daha bilgili ve güvenli girmenizi sağlar. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Bahar Çelen konu hakkında bilgi verdi.

Gebeliğin son aylarına girildiğinde anne adayı doğum hakkında bilgilendirilmelidir. Doğum şekli, yöntemleri, nerede yapılacağı ve belirtileri hakkında konuşulmalıdır.  Anne adayının korku ve endişeleri giderilmeye çalışılmalıdır.

Öncelikle doğum şekli ve doğum yapılacak hastane belirlenmelidir.

Doğumun gerçekleşeceği hastane yenidoğan yoğun bakım, erişkin yoğun bakım, anestezi ve ameliyathane hizmetini 24 saat kesintisiz verebiliyor olmalıdır.

Ardından doğum şekli belirlenmelidir. Vajinal doğum, ağrısız (epidural anestezi ile) vajinal doğum ve sezaryen hakkında anne adayının tıbbi durumu göz önüne alınarak detaylı şekilde konuşulmalıdır. Bu konuşma sırasında  anne adayının beklentileri,istekleri, korkuları tek tek cevaplanmalı, riskleri belirlenmeli ve anne bebek için en doğru doğum şekli belirlenmelidir.

Son günlere yaklaştığımızda gebeliğin acil durumları ve hangi durumlarda hastaneye gelmesi gerektiği konusunda anne adayı aydınlatılmalıdır.  Doğumun başladığını haber veren düzenli gelen sancılar,kanama ve su gelmesi gibi durumlar hakkında bilgilendirilmelidir.

Gebeliğin ilerlemesi ile birlikte etap etap aydınlanacak bu durumların yanı sıra aile bireylerinin de anne adayına  destek olmaları sağlıklı bir doğum için son derece önemlidir.

Doktorunu ve hastanesini belirlemiş, korku ve endişeleri giderilmiş , aile desteğini almış , huzurlu anne adayı  doğuma hazır ve bilinçli bir şekilde gelecektir. Bu durum sağlıklı ve mutlu anne bebekler için çok önemlidir.

Bilgilendirilmiş bilinçli anne adayları ile birlikte sağlıklı doğumlarda buluşmak dileğiyle…

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Bahar Çelen Kadın Hastalıkları Ve Doğum Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)