Gebeliğin oluşması ve sağlıklı şekilde devam etmesi için rahim içi yapının fonksiyonel ve anatomik olarak uygun olması büyük önem taşır. Rahim içi düzensizlikler, embriyonun tutunmasını zorlaştırabilir veya erken gebelik kayıplarına yol açabilir. Ben doğurganlığı artırmaya yönelik rahim içi işlemleri, rahim içi ortamı gebelik için en elverişli hale getirmeyi amaçlayan hedefe yönelik tıbbi ve cerrahi uygulamalar olarak ele alıyorum. Amaç, gereksiz müdahalelerden kaçınarak doğru işlemi doğru hastaya uygulamaktır.
Bu yaklaşımda temel hedef, embriyonun tutunabileceği sağlıklı, düzenli ve fonksiyonel bir rahim içi ortam oluşturmaktır.
Doğurganlığı olumsuz etkileyen rahim içi sorunlar, polipler, submuköz myomlar, rahim içi perde ve yapışıklıklar gibi yapısal problemleri içerebilir. Ben bu durumları ayrıntılı değerlendirdikten sonra, gerekli olduğunda histeroskopik işlemlerle rahim içi boşluğu doğrudan görerek müdahale ediyorum.
Histeroskopik yöntemler sayesinde karın kesisi yapılmadan, yalnızca problemli alanlar hedef alınır. Bu sayede rahim dokusu korunur ve iyileşme süreci hızlı ilerler. İşlemler, gebelik planı doğrultusunda zamanlaması yapılarak uygulanır.
Rahim içi işlemler sonrası süreç, gebelik başarısı açısından büyük önem taşır. Ben bu dönemde rahim içi iyileşmeyi yakından takip eder, gerektiğinde medikal desteklerle iyileşmeyi destekliyorum. Kontrol muayeneleri ile rahim içi yapının gebelik için uygunluğu değerlendirilir.
İyileşme tamamlandıktan sonra gebelik planlaması, doğal yolla veya yardımcı üreme teknikleriyle birlikte ele alınır. Amaç, işlemin sağladığı yapısal iyileşmeyi gebelik başarısına dönüştürmektir.