Dolgu ve Kırışıklık Giderme

Yazar Ercan Mete Pehlivan • 1 Aralık 2017 • Yorumlar:

Cildin yaşlanmasıyla birlikte yağ kayıpları oluşur kollajen kayıplar meydana gelir. Cilt dokusundaki bağlardaki gevşemeyle birlikte çökme, sarkma ve gevşemeler meydana gelir, bunların sonuncunda derin kırışıklar oluşur. Dolgu bu çizgi ve kırışıkların azalması için bulunan bölgelere enjekte edilen dolgu veren ve hacim oluşturan doğal veya sentetik maddelere denir.

 

Günümüzde üretilen dolgu maddeleri hem hacim oluştururken aynı zamanda kollajen üretimini de tetiklemektedir. Dolgunun amacı ; derinleşen çizgilerin giderilmesi, göz altında oluşan çukurların kapatılması, elmacık kemiklerini dolgunlaştırmak için, çenenin belirginleşmesinde kullanılır.

 

Dolgu materyali olarak kişiden alına materyaller, havan ve insanda alınan dolgular, sentetik dolgular kullanılır. Dolgu uygulanmadan yarım saat öncesinde anestezik krem sürülür ve cilt temizlenir. Sonrasında enjektörle dolgu maddesi enjekte edilir. Dolgu cilt enfeksiyonu olanlara, alerjisi olanlara, on iki yaş altına ve hamilere uygulanmaz

 

Kırışıklık Giderme

 

Clostridium botilunum bakterisinin laboratuarda elde edilmesiyle oluşan ekzotoksindir. Sinir uçunu etkiler ve madde salınımını durdurur. İletimin durmasıyla etki başlar. Böylelikle istenmeyen kas hareketlerini ve ter salınımını azaltır. Genellikle yüz kırışıklarının giderilmesinde, aşırı terlemenin engellemesinde, yaşlılıkla oluşan bantların giderilmesinde kullanılır.

İnsanlar yaşamları boyunca duygularını ifade edebilmek için mimik kaslarını kullanır. Bu aşamada dinamik çizgiler oluşur sonrasında düz hale gelir böylelikle çizgilenmeler ortaya çıkar. Kaslara kırışıklık giderme uygulanarak çalışması yavaşlatılır, kas hareketlerini zayıflamasıyla katlanmaya bağlı oluşan çizgiler azalmaya başlar. Kırışıklık giderme uygulaması çok kısa bir sürede yapılır. Etkisi başlarda altı ay kadar sürer sonrasında uzayabilir zaman. Sinir sisteminde ve kas sisteminde rahatsızlığı olanlarda kırışık giderme uygulanmaz.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)