Dudak Dolgusu

Yazar Figen Sayın Yıldıran • 22 Ocak 2018 • Yorumlar:

Dudak dolgusu hanımlar tarafından çok istenen fakat bir o kadar da çok korkulan medikal estetik bir uygulamadır. Bu korkuların sebebinin yapay görünümlü,birbirine benzeyen, abartılı dudak uygulamalarının olduğunu söyleyebilirim.

Bu nedenle dudak dolgusunda öncelikli tercih, dudağınızın şeklini bir sanatçının dudak şekline benzetmek olmamalıdır. Dudağınızın ihtiyacı olan hacmi yerine koymak, ince kırışıklıkları düzeltmek, kontörleri belirginleştirip dudak çevresindeki çizgileri onarmak olmalıdır. Bu yaklaşım, oldukça doğal ve estetik bir dudağa sahip olmanıza neden olur. Seçilen ürünün kalitesi, hekiminizin estetik zevki ve sanatsal yeteneği de doğallık noktasında önemli rol oynayacaktır.

Dudak dolgusunu kimler yaptırmalıdır?

Artık hedef estetik bir görüntüden çok, daha sağlıklı dudaklara sahip olmak olduğu için herkes yaptırabilir. Tercihler gençlerden daha çok estetik iken, ileri yaşlarda ise daha çok onarım olmaktadır.

Eğer dudaklarınız hacim olarak ince biraz daha dolgun olmasını istiyorsanız,dudaklarınızda kuruluk ve çizgilenmeler arttıysa,sigara çizgileriniz oluştuysa,kontörünüz bozulduğu için ruj süremiyorsanız, gülerken veya konuşurken asimetri oluşuyorsa,dudak köşelerindeki sarkma sizi üzgün gösteriyorsa mutlaka dudak dolgusu yaptırmalısınız.

Dudak dolgusu yaptırmadan önce bilmeniz gerekenler;

Dudaklarınıza dolgu yaptırmaya karar verdiğinizde çok iyi düşünmeli hekiminizle detaylı konuşmalısınız.Çünkü uygulamadan sonra en az 6 ay 1 yıl süre ile dudaklarınız farklı görünecek.Bu farklılık estetik ve doğal olduğunda, çevrenizin anlamadığı sağlıklı ve hoş bir görüntü olacak. Eğer kötü bir şekil ve uygulama olursa, kendinizi çok kötü hissedip çevrenizden olumsuz tepkiler alabilirsiniz. Unutmamanız gereken diğer konuda yakın zaman da düğün, doğum günü, yıl dönümü gibi önemli bir gününüz varsa, dolgunuzu en az 2 hafta öncesinde planlamalısınız.Uygulamadan sonraki bir kaç gün dudaklarınızda şişlik, bazende morarma olabileceği için dolgunuzu iş ve ya günlük yaşamınıza uygun bir tarihte yaptırmanızı öneririm.

Eğer sık uçuk çıkaran biriyseniz,uygulamadan önce hekiminizi mutlaka uyarmalısınuz.Uygulama dudakta yeni bir uçuk atağına neden olabilir. Dudağınızın iyileştirmesini geciktirebilir.Tedavi ile bu durum önlenecektir. Eğer kollajen doku hastalığınız var ise dolgu yaptırmanızı önermem. Bu konuda hekiminizi mutlaka uyarın.

Dudak dolgusu işlemi nasıl uygulanır?

Dolgu maddeleri, direk dudak dokusuna veya dudak çevresinde belirlenmiş noktalara, ince iğne yada kanülle enjekte edilir. İşlemden önce tropikal (yüzeysel) olarak veya enjeksiyon ile lokal bir anestezi uygulanır. Anestezi işlemi sizin için acısız ve mümkün oldukça konforlu olmasını sağlayacaktır. Dolgu işleminin başarısı doğru dolgu maddesi seçilmek şartıyla, büyük ölçüde uygulayıcının tekniği ve ustalığı ile ilgilidir. Dolgu maddesi olarak çoğunlukla seçilen yan etkisi en az olan hyaluronil asit maddesidir. Bunun dışında farklı dolgu maddeleride kullanılmaktadır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Figen Sayın Yıldıran Sertifikalı Medikal Estetik, Mezoterapi, Ozon Terapi Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)