Dudak Dolgusu

Yazar Sevgi Şükran Ekmen ÇavuşDermatolog • 22 Şubat 2018 • Yorumlar:

Dudak Dolgusu, dudakların daha kalın ve daha dolgun olmasını isteyen kişilerin tercih ettiği bir işlemdir. Yüz dolgusu ile arasındaki en büyük fark, dudak dolgusu için kullanılan hyalüronik asitin dudak yapısına özel olarak formülize edilmiş olmasıdır. Yüzümüzün diğer bölgeleri için kullanılan dolgular, dudak yapısında istediğimiz etkiyi sağlayamamaktadır.

Dudak Dolgusu için kullanılan madde, vücudumuzun bu işi yapmak için kendisinin ürettiği madde olan hyalüronik asitin dudaklar için özel olarak üretilmiş olan şeklidir. Hyalüronik asit, dudak dokusunun içine enjekte edildikten sonra vücudun ürettiği hyalüronik asit ile birleşir ve uygulama bölgesinde elde edilmek istenen sonucun sağlanmasına yardımcı olur.

Dudak dolgusu uygulaması sonrasında Hyalüronik Asit sonrasında vücudumuzda bulunan suyun bir kısmını emerek uygulama bölgesinde bir yastıklama görevi görür, bir dolgunluk sağlar. Bu yastıklama görevi, uygulama bölgesinin yukarıya doğru itilmesi sayesinde dudaklar daha belirgin hale gelir ve daha dolgun dudaklara sahip olmamıza yardımcı olur. Hyalüronik ait zaman içerisinde vücudumuzdan küçük parçalar halinde atılmakta ve uygulama bölgesi, uygulama gerçekleştirilmeden önceki haline süreç içerisinde dönmektedir.

Dudak dolgusu, birkaç farklı nedenle uygulanan kişiler tarafından tercih edilmektedir. Kalın ve daha dolgun bir görünüm elde etmek, İnce dudaklara hacim kazandırılıp dudak hattının belirginleştirilmesini sağlamak, yaşlanma etkisinin belirginliğini azaltmak ve mevcut olan bir asimetrik görünümün ortadan kaldırılmasını sağlamak olarak nedenleri sıralamak mümkündür.

Dudak dolgusu uygulaması öncesinde, uygulama bölgelerine lokal anestetik krem sürülerek uygulama gerçekleştirilecek kişinin hissedeceği ağrının minimize edilmesi sağlanır. Uygulama sonrasında günlük hayatınıza devam edebilirsiniz. Uygulama bölgelerinde hafif bir şişlik veya morluk gözlemlenebilir, bunlar geçici durumlardır. Dudak dolgusu uygulamasının Uzman doktor tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğine dikkat edilmesi, gerek uygulamanın başarısı, gerekse istenmeyen yan etkilerin oluşmaması açısından önem taşımaktadır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)