Dudak Dolgusu

Doğuştan ya da zamana yenik düşerek dolgunluğunu kaybeden dudakların kişinin yüzüyle orantılı hale getirilip daha canlı bir görünüme bürünmesini sağlayan uygulamaya dudak dolgusu denir. Dudak dolgunlaştırma kişiye daha dolgun dudak yapısı kazandırdığı gibi ayrıca dudak çevresinde var olan ince çizgi ve kırışıklıkların da yok olmasını sağlar.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dudak estetiği seçeneklerinden en yaygını olan hazır dudak dolgusu, yaklaşık 15 dakikalık bir uygulama ile yapılır. Hazır geçici dudak dolgusu yapılmak istenen yere (yaygın şekilde tercih edilen) hyaluronik asit verilerek gerçekleştirilen dudak dolgunlaştırma işlemi, kendisini uygulama sonunda hemen belli etmeye başlar. Dudak bölgesine hyaluronik asit verilmeden önce özel bir jelle söz konusu dudağın uyuşturulması amaçlanır. Bu durum kişinin hiçbir şekilde acı çekmemesi için yapılır. Hazır geçici dudak dolgusunun görünümü beğenildiği takdirde doktor tarafından kalıcı bir dudak dolgusu yapımına başlanabilir.

Lokal anesteziyle yapılan dudak kalınlaştırma uygulamasında dudağın pembe kısımlarının altına alloderm, goretex veya vücuttan daha önce alınan dolgular da yerleştirilir.

Dudak Dolgusu Yaparken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Dudak dolgusu öncesinde hasta ve doktor dolgunun şiddetine birlikte karar vermelidir. Bu aşamada amaç kişinin sadece uzmanlar tarafından belli olacak dudak estetiğine sahip olmasıdır. Yani dudak dolgunlaştırma yapılırken doğallıktan uzaklaşmamak temeldir. Aşırı dudak kalınlaştırma kesinlikle yapılmamalıdır.

Dudak Dolgusunun Etkisi Ne Kadar Sürer?

Normal şartlarda sağlıklı bir şekilde yapılan dudak dolgusu, enjekte edilen maddenin kalitesine göre ortalama olarak 6-8 ay etkisini sürdürür. Daha sonra kalınlığını yavaş yavaş kaybedecek olan dudak yapısı, kesinlikle eski görünümünden daha kötü bir görünüme sahip olmaz. Kişi isterse dudak dolgunlaştırma işlemini bu süre bitiminde yenileyebilir.

Fransız Dolgusu Nedir?

Fransız dudak dolgusu, daha dolgun dudaklara sahip olmak isteyen hastalar tarafından son dönemlerde oldukça sık telaffuz ediliyor. Alt ve üst dudağın normal dudak dolgusundan daha dolgun olmasını sağlayan Fransız dudağı dolgusu, dudağın farklı yerlerine daha fazla dolgu maddesi eklenmesiyle gerçekleştirilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Cengiz Açıkel Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi, Ağız Yüz Ve Çene Cerrahisi Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)