Düzenli Spor Motivasyonu İçin Tavsiyeler

Yazar Aylin Bolat • 23 Mart 2022 • Yorumlar:

Düzenli spor yapmanın faydaları saymakla bitmez, kilo kontrolünü sağlama, hastalıklardan korunma, günlük stresimizi azaltma, ağrılarda azalma, daha iyi bir duruş sağlama kısacası daha mutlu daha sağlıklı bir hayatın yolu düzenli spor yapmaktan geçiyor. Birçoğumuz bunu bilmemize rağmen spor yapmayı alışkanlık haline getirmekte zorlanıyoruz. Zaman bulamamaktan, yoğunluktan yakınıp sürekli ileri tarihe ertelediğiniz spor planlarınızı artık alışkanlık haline getirme zamanı! Düzenli spor yapmak için motivasyona ihtiyacınız varsa aşağıdaki önerileri inceleyebilirsiniz!

  • Eşlik edecek birini bulun. Yapılan bir araştırmada aşırı kilolu insanların uygun arkadaşlarıyla zaman geçirmeleri halinde kilo vermeye daha eğilimli oldukları bulundu.

  • Egzersizi sabah yapmaya çalışın. 2017 de yapılan bir araştırma sabah kortizol seviyeleri daha yüksek olduğu için sağlıklı alışkanlıklar edinmenin daha kolay olduğunu gösterdi.

  • Kolay olanı tercih edin. En iyi salon evinize en yakın olan salondur. Düzenli spor yapmanız güzel bir yerde spor yapmanızdan çok daha etkilidir!

  • Ölçülerinizi ve kilonuzu düzenli not edin. Kilo verdiğinizi ya da ölçülerinizdeki değişimi rakamlarla görmek motivenizi artırabilir. 

  • Yeni olanın heyecanından faydalanın. Spor yaparken giyebileceğiniz yeni bir ayakkabı almak, motivasyonunuz düştüğünüzde tekrar spor yapmanızı sağlayacak yeni bir parça spor kıyafeti almak sizi spor yapmak için tekrar heveslendirebilir! 

  • Adımsayarınızı kontrol etmeyi unutmayın. Üç ay süren bir çalışmada düzenli yürüyüş yapan kadınlarda adımsayar kullananlarının 6 kat daha fazla kilo verdiği gözlemlenmiş. Egzersiz yapamadığınız günleri gün içindeki adımlarınızla telafi etmeye çalışın 

 

 

KİLO VERMEYE MOTİVE OLMANIN YOLLARI 

Gerçekten isteyin ve karar verin: Araştırmalar kilo vermeye kendiniz karar verdiğinizde, doktor tavsiyesiyle kilo vermeye çalışan bireylerden daha başarılı şekilde kilo verebileceğinizi gösteriyor. 

Gerçekçi hedefler belirleyin: ‘1 ayda 20 kg‘  gibi pazarlama stratejilerine kanmaktansa, sizin için sağlıklı ve sürdürülebilir bir kilo kaybı hedefleyin. Başarılı kilo vermenin verilen rakamlar değil, verildikten sonra bir sene içinde geri alınmayanlar olduğunu unutmayın. Ayrıca her ulaşılan hedef, bir diğer hedefiniz için en iyi motivasyon kaynağınızdır. 

Başarınızı kutlayın

 

Sonuç: Bu veriler, yüksek yağlı atıştırmalıklarla karşılaştırıldığında, daha az enerji yoğun yeme, yoğurt gibi yüksek proteinli atıştırmalıkların iştah kontrolünü, tokluğu iyileştirdiğini ve sağlıklı kadınlarda sonraki gıda alımını azalttığını göstermektedir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)