EFT Nedir?

Yazar Fatma AkkanNörolog • 27 Mayıs 2021 • Yorumlar:

EFT (Emotional Freedom Technique) dediğimiz “Duygulardan Özgürleşme Tekniği”, birçok fiziksel ve ruhsal problemin çözümünde etkili bir uygulamadır. Evde, iste, arabada her yerde kendi başınıza yapabileceğiniz bir uygulamadır.

EFT'nin Felsefesi Nedir?

Her türlü fiziksel ve ruhsal sorunun nedeni aslında bedende birikmiş duygulardır. Bu birikmiş duygular bedenin normal enerji dengesini bozar ve bu bozulan enerji dengesi de fiziksel hastalıklara ya da ruhsal sorunlara yol açar. Niyetimiz ve hedefimiz bu sorunu yaratan bu bozuk enerjiyi bedenden dışarı akıtmaktır.

Duygular Bedende Nasıl Birikir?

    Doğumdan ölüme kadar, söylenmemiş her söz, yapmak  isteyipte  yapılamamış her eylem ya da bunun tam tersi olarak istenmeden yapılan her eylem sonucu hissettiğimiz duygular bedende birikir. Örneğin; patronunuz size yapmak istemediğiniz ekstra bir görev verir ve siz bunu gönülsüz olarak da olsa yapmak zorundasınızdır. İşte bu durum karşısında hissettiğiniz öfkeyi, patronunuza aktaramadığınız zaman bu duygu bedende birikir. Genellikle otorite ( anne, baba, öğretmen, patron, eş gibi..) karşısında  kendimizi ifade edemediğimiz tüm duyularımız enerji bedenimizde birikir. Boruları tıkayan pislikler gibi düşünebilirsiniz bu durumu.  Bir süre sonra lavabonuz tamamen tıkanıp, taşar. İşte öfke patlamaları buna iyi bir örnektir.

    EFT Nasıl Yapılır? 

     Evde kendi kendinize kolayca uygulayabileceğiniz çok etkili bir teknikti.  Parmak uçlarıyla bedeninizdeki bazı akupunktur noktalarına,  vuruyorsunuz,  ya da masaj yapıyorsunuz. Bu esnada zihninizde sorununuza odaklanıyorsunuz.  Niyetimiz ve hedefimiz bu sorunu yaratan bozuk enerjiyi bedenden dışarı akıtmaktır.  Bu bozuk enerjinin bedeni terk etmesi;  esneme, gözlerin yaşarması, ağlama, geğirme  ya da vücudun herhangi bir yerinde duyumsanan  bir his  olabilir.

    EFT Hangi Durumlarda Uygulanabilir?

Öfke, stres, korku, endişe, üzüntü, suçluluk,  güvensizlik, nefret, kıskançlık, özgüven eksikliği, ayrılık anksiyetesi, terk edilme, yalnızlık duygusu, bolluk ve bereket bilincine varmak gibi durumların hepsinde, EFT vuruşları yapılabilir. .Ayrıca birçok fizyolojik problemde, alışkanlıklarda ( sigara, internet gibi...),  bazı rahatsızlıklarda da (ağrı yönetimi,  barsak ve göz problemleri  gibi...)  şaşırtıcı sonuçlar almanın mümkün olabildiği bir tekniktir.

    EFT'yi  Kimler Uygulayabilir?

     EFT kişilerin hem kendi kendine uygulayabilecekleri hem de başkalarına uygulayabileceği basit bir tekniktir.  Ancak kişinin öncesinde bu bilince varmış olması  ve bilinç-bilinçaltı uyumunu sağlamış olması gerekmektedir. Aksi halde sadece bedene vuruşların bir anlamı olmaz.  Bu nedenle;  bir kişi ne kadar kendisine karşı samimi olmak istese de yine bilinçaltı bir şekilde bu  yüzleşmeyi engellediği için başlangıçta bir terapist ile çalışmak gerekiyor.

     EFT uygulamak için herhangi bir psikoloji eğitimi almış olmak gerekmiyor. Yani böyle bir eğitime gerek yok. Buradaki basit insani temelleri anlamış ve benimsemiş olmak,  bir kişiye sorununu aşmada yardımcı olmak için yeterlidir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)