EL GENÇLEŞTİRME

Yazar Figen Sayın Yıldıran • 23 Ocak 2018 • Yorumlar:

Eller Nasıl Gençleşir?

Eller kişinin gerçek yaşını ele veren önemli bölgelerinden biridir. Yüze yapılan tüm estetik uygulamaların yanı sıra el ve boyun bölgelerinin de gençleştirilmesi ihmal edilmemelidir. Kullandığımız ürünler, kremler, losyonlar ellerimizi günden güne yıpratır.

Yaşa bağlı olarak ciltte meydana gelen kırışıklıklar, güneşten korunmama sonucu oluşan lekelenmeler ellerimizin yaşlanmasını artırır. Tüm bunlar canınızı sıkmaya başladıysa, ellerinizi gençleştirme vakti gelmiş demektir.

El gençleştirme tedavi yöntemleri nelerdir?

Lazerle el gençleştirme

Estetik dolgu uygulamaları ile el gençleştirme

Mezoterapi ve redermalizasyon ile el gençleştirme

Kimyasal peeling ve maske uygulamaları

Fibrocell

Lazer ile El Gençleştirme Ne İşe Yarar?

Kollejen ve elastin liflerinin kaybı sonucu oluşan kırışıklığı, ciltteki incelmeyi ve kuruluğu giderir. Elastikiyeti artırarak damarlı görünümü ortadan kalkmasını sağlar. Yaşlılık lekelerinin silinmesiyle de daha canlı ve parlak bir el dokusuna kavuşulur.

El gençleştirmede estetik dolgu ve redermalizasyon nedir?

El gençleştirme işleminde eldeki problemlerin derecesine göre en uygun yöntemler tercih edilir. Çoğunlukla da birkaç yöntem kombine edilerek uygulanır. El sırtındaki hacim kayıplarına bağlı olarak ortaya çıkan kırışıklıkları, damarlanmaları ve kuruluğu azaltmak için cilt altına estetik dolgu konulurken, cilt içine hiyaluronik asit ve vitaminler enjekte edilir. Cilt lekeleri ve eldeki pürüzler için ise lazerler, dermabrazyon veya kimyasal peeling yöntemleri tercih edilir. Ayrıca kök hücreden zenginleştirilmiş yağ doku aşılamaları da kullanılır. Estetik dolgu ve redermalizasyon uygulamaları öncesi lokal anestezi kremi sürülür. Acısız bir uygulamadır. Uygulama sürecinde ve sonrasında mutlaka güneş kremi ve nemlendirici kullanılmalıdır.

Kimlere Uygulanabilir?

Kadın /erkek herkese uygulanabilir. Hamilelik, bebek emzirme, ergenlik gibi durumlarında sakıncaları da yoktur. Fakat ilaç tedavisi gören hastalarda lazer tedavisi sakıncalıdır.

Tedavi kaç seans uygulanır?

Bu tedavi ellerdeki probleme ve tedavi içeriğine göre değişir. Bazı hastada 2 seans yapılan uygulama bazı hastalarda 4 – 6 seans yapılabilir.

Lazerle el gençleştirme işlemi ağrılı bir işlem midir?

Lazer uygulaması ile ellerin gençleştirilmesinden herhangi bir acı hissi oluşmamaktadır. Çünkü tüm lazer işlemlerinde olduğu gibi lokal anestezi kremleri sürülür.

Lazer ile el gençleştirme yaz aylarında yapılabilir mi?

Yaşlılık lekelerinin giderilmesi için kullanılan lazer tedavileri dışındaki, tüm tedaviler yaz ayında da uygulanabilir. Uygulama sürecinde güneş kremi kullanılması önemlidir.

Tedavi Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Tedavi sonrası elleri özellikle güneşten korumak önemlidir. Bunun yanı sıra çok sıcak su ile elleri temas ettirmemek, 1 – 2 gün medikal eldiven kullanarak elleri su ve kimyasallardan uzak tutmak gerekir.

El yaşlanması engellenebilir mi?

El yaşlanmasını geciktirmenin yolu, onlara iyi bakmaktan geçer. Ellerin de tüm vücudumuzda olduğu gibi güneşten korunması, nemlendirilmesi, kimyasal kullanmadan önce de eldiven giyilerek korunması gerekir. Bu korunma yaklaşımları ellerinizin daha bakımlı, estetik ve güzel görünmesini sağlayacaktır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Figen Sayın Yıldıran Sertifikalı Medikal Estetik, Mezoterapi, Ozon Terapi Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)