Eller ve Dekolte Bakımı

Yazar A. Demet Aşkın • 24 Şubat 2020 • Yorumlar:

Anti-aging tedavilerde eller veya boyun-dekolte bölgeleri genellikle ihmal edilir.El ve boyun bölgelerinde cilt altı destek dokusu daha az olup cilt incedir,bu nedende dış travmalara daha hassas bölgelerdir.Medikal estetik yaklaşımlarda ihmal edilmemeli tedavi programlarına mutlaka dahil edilmelidir.Unutmamalı ki genç ve bakımlı bir yüze sahip kişinin dekolte ve elleri yaşlı görünümdeyse,etraftan gözler her zaman deforme bölgelerde olup bakımlı bölgesi yapay algılanacaktır.

Eller çok kullanılıp devamlı su ve güneşe maruz kaldığı için çabuk deforme olmaya müsaittir.

Öncelikle cilde uygun nemlendiriciler sabah akşam boyun,dekolte ve ellerede sürülmelidir.Kışın %15,yazın %30 koruyucu içeren nemlendiriciler kullanılmalıdır.İhmal edilirse güneş ışınlarının ve yaşın etkisiyle solar ve senil lentigo dediğimiz koyulaşmalar,kahverengi lekelenmeler ortaya çıkabilir,artabilir.

Genç yaşlardan itibaren güneş gören tüm bölgelere güneş koruyucu uygulamasının çok önemli olduğunu artık çok iyi bilmemiz gerekiyor.Hızlı cilt yaşlanması, lekelenme,cilt kanseri,kılcal damarların yüzeyelleşmesi,cilt kurumasını önlemek için koruyucu alışkanlığı çok önemlidir.

 

25-30 yaş üzerinde dekolte,boyun ve ellere senede iki kez ihtiyaca göre cilt sağlığını ve gençliğini koruyucu tedaviler yapılmalıdır.Bunların başında PEN yöntemi veya mezoterapi yöntemiyle cilt altına nem veren hyalüronik asit,besleyici amino asitler,kollajen,vitaminler,DMAE,X-DNA v.s içeriklerle zenginleştirilmiş ürünlerin verilmesi çok önemlidir.Cildinizi besle

yecek ürünler yaşınız,cilt yapınıza göre doktorunuz  tarafından belirlenecektir.Bu nedenle herkesin güveneceği bir doktoru olmalı ve senede iki kez kontrole gidip antiaging ve sağlıklı yaş almak için 

 gerekli sağlıklı tedavi  takip planı,uygulaması yapılmalıdır.

 

35 yaş üzeri artık koruyucu tedaviler yanı sıra doku yapılanmasını yenileyen daha yoğun işlemler yapılmalıdır.Dekoltede kolayca oluşan ince kırışıklıkların artması,derinleşmesini önlemek,boyun esnemesini önlemek ve ellerdeki ciltaltı doku kaybını yavaşlatmak için yine daha yoğun mezoterapiler,mezobotoxlar, pb enzimatik serum uygulamaları yapılmalıdır.Bu işlemler high teknoloji uygulamalarıyla kombine edilebilir.

Bu uygulamalar belli aralıklarla uygulanır ve hastanın geldiği zamanki doku durumuna göre uygulama yoğunluğuna karar verilir.

 

Hasta daha ileri yaşta başvurmuşsa ve cilt altı dokusu fazla azalmış,lekeler oluşmuş ve kırışıklıklar derinse daha yoğun tedavi programı uygulanır. Farklı tedaviler birlikte uygulanarak çok daha genç el,dekolteye sahip olabilirler.

Derinleşmiş kanallar oluşmuş eller, kırışıklıklar oluşmuş dekolte varsa ,önce doğal dolgularla kaybolmuş cilt altı boşlukları doldurulmalıdır.Daha sonra incelmiş cilt üstündeki ölü dokular peelinglerle uzaklaştırılmalıdır ve cilt mezoterapi ile beslenmelidir.

 

                         Hepinize sağlıklı ve neşeli haftalar diliyorum,sevgilerimle....

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

A. Demet Aşkın Anesteziyoloji Ve Reanimasyon Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)