Elma Sirkesi ve Cilt

Yazar Zahide ErişDermatolog, Dermatolog, Dermatolog • 5 Kasım 2016 • Yorumlar:

Organik elma sirkesi yüzyıllar boyunca cilt sağlığı için kullanılmıştır. Peki elma sirkesinin cilde etkileri nelerdir? Gerçekten faydalı mıdır?  

Elma sirkesi; elmaların fermentasyon sürecinden geçirilmesiyle elde edilir. Fermente edilen ürün enzimlerden zengin içerik kazanır. Öncelikle uygulanacak elma sirkesi kimyasal ve koruyucu madde içermemeli, organik yetiştirilmiş elmalardan elde edilmiş olmalıdır.

ORGANİK ELMA SİRKESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Doğal alfa hidroksi asitlerden zengindir

Güneş lekeleri ve yaşa bağlı oluşan lekelerin azalmasına yardımcı olur

Ölü derinin soyulmasına yardımcı olur

Cildin doğal PH’ını dengeler

Akne ve akne izlerini gidermeye yardımcı olur

Açık gözeneklerin azalmasına yardımcı olur

  • Tonik olarak kullanımda 1-2 yemek kaşığı organik elma sirkesi 1 lt. suya katılarak pamuk yardımıyla yüze sürülür. Akne ve lekeler için ise yarı yarıya sulandırılmış organik elma sirkesi pamuk yardımıyla yüze sürülür. Cildin yağlanmasını azaltır. Bu uygulamaları hassas ciltlere sahip olanlar 2 günde bir yapmalı ve alerjik reaksiyon gelişmesi durumunda hemen sonlandırmalıdırlar. Gündüz güneş koruyucu ihmal edilmemelidir.

  • Ayaktaki nasır ve siğiller için kullanılabilir. Ayak 20 dak. kadar 1/3 oranında elma sirkesi içeren ılık suda bekletilir, sonra kurulanır. Organik elma sirkesiyle ıslatılmış gazlı bez, uygulama yapılacak kısma bandaj şeklinde sarılır ve gece boyu bekletilir. Sabah açılarak yıkanır. Uygulama yapıldıkça hasta bölge yumuşayarak kaybolur.

  • Saçlı deride kepek varsa masaj yaparak uygulanıp 20 dak sonra durulanması kepeği azaltmaya yardımcı olur.
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)