Engelsiz bir yaşam için erken eğitim şart

Yazar Burçin DemirkanÇocuk Psikiyatristi • 9 Haziran 2016 • Yorumlar:

Anne Baba Okulu yeni yılda hız kesmeden devam ediyor. Uzman Psikolog Burçin DEMİRKAN BAYTAR annelerin katılımından memnun. Daha çok babanın da bu eğitimlerden yararlanmasını bekliyor. Anne ve bebeklerin yaşam kalitesini yükseltmek için Uzman Psikolog Burçin DEMİRKAN BAYTAR yeni çalışmalara ve projeler imza atmaya devam ediyor. Seminerler sırasında, aileler anaokulunun önemini daha iyi kavradı. Ocak ayında yapılan seminerde, bazı veliler erken eğitimin ve okulla erken buluşmanın çocuğun hayatındaki kazanımlarının boyutlarını uzmanlardan dinledikten sonra şaşkınlıklarını gizleyemedi. Seminere katılan velilerden, Ayşe Hanım üç çocuk sahibi; çocuğunun ikincisi, 4 yaşında konuşma ve iletişim sorunları nedeni ile çocuğu için yardım alıyor. Seminer çıkışı kendisiyle yaptığımız küçük sohbette “Çocuğumuz evde televizyon karşısında kalıyor. Arkadaşı az. Bu seminerden sonra çocuğumu 3 yaşından itibaren okula göndermem gerektiğine anladım. Üstelik devletin anaokulları varmış. Bazıları 3, bazıları 4 yaşında alıyormuş. Ben hangi okula gönderebileceğimi de bilmiyordum. Danışmanlık alarak, çocuğuma uygun okulu seçme ve okul programı yapma sorununu da çözebileceğim.”
Bu seminerde, Uzman Psikolog Burçin Demirkan Baytar;
▪ Çocuğumda büyüme, gelişme ve olgunlaşma nasıl oluyor?
▪ Çocuğumun düzgün konuşabilmesi için ben neler yapmalıyım?
▪ Anaokulunun çocuğumun dil gelişimini nasıl etkiler?“
▪ Anaokulu seçiminde nereler dikkat etmeliyim?
▪ Hangi çocuk kaç yaşında anaokuluna başlamalı?
▪ Çocuğumun zeka gelişimi için anne-babaya düşen görevler nelerdir?
▪ Okul ve eğitim kurumları çocuğa nasıl yarar sağlar? gibi konularda bilgilendirme yaptı.
Psikolog Burçin Demirkan Baytar bir psikolog olarak bir konun altını çiziyor. Özel
gereksinimli bebeklerin eğitimi “0” yaşının ilk 3 ayında planlanmalı. 3 yaşına gelen tüm çocuklar için psikolog danışmanlığında gelişim takibi yapılmalı.
Çocukların gelişimi için, anaokulu ve evde oyun, eğitim planı yapılmalı.
Unutmayın!
▪ Erken eğitim hayat kurtarıyor.
▪ Erken eğitim hem çocuk için hem anne baba eğitime katılıyor.
▪ Babaanneler, anneanneler, dedeler, torunları için okullu oldu.
▪ Çocuğunuza gelişim takibi yaptırın.
▪ Çocuğunuz farklı gelişimsel özelliklerle dünyaya gelirse, doğar doğmaz eğitim ve danışmanlık hizmetleri almaya başlayın. Oturma yaşına gelmesini beklemeyin ki bebeğinizin gelişimini engellemeyin.
Uzmanlar uyarıyor...
Çocuğunuzun, pek çok işi başarabilecek kapasitede olduğunu unutmayın. Kendini değerli hissetmesi ve kendine güvenmesi açısından onun yaşamında desteğinizin önemli olduğunu unutmayın.
Burçin DEMİRKAN BAYTAR’ın koordinatörlüğündeki Anne Baba Okulu
Programı Şubat ayında Perşembe günleri 15.00’te yeni konularla devam ediyor. Tüm anne babaların, torun büyüten büyükannelerin, teyzelerin, halaların, dedelerin, öğretmenlerin katılımına açık olup katılım için, en az bir gün önceden kayıt yaptırılması gerekmektedir. Katılım için ücret talep edilmemektedir.

Burçin DEMİRKAN BAYTAR

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Burçin Demirkan Psikoloji, Aile Danışmanlığı Uzm. Psk.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)