Erkeklerde İlk Gece Korkusu Nasıl Yaşanır?

Yazar Zeynep Burcu Çetinkaya • 6 Mayıs 2024 • Yorumlar:

Nasıl yani ilk gece korkusunu kadınlar yaşamıyor muydu?

Hani kızlık zarı patlayacak çok kanama olacak, bekaret kaygısı gibi şeyler değil miydi ilk gece korkusu hani kızlara özgüydü! Erkekler nasıl yaşar ki bu durumu?

Doğru söylüyorsun bunlar kızlara özgü kaygılar zaten; erkeklerinki ise, erkekliğini ispatlama kaygısı şeklinde kendini gösterir. Kültürel kodlamaların kişi üzerinde kurduğu psikolojik baskıyla o gecenin aktörleri kadın ve erkek kendi cinsiyetlerine özgü kaygı, korku ve endişe yaşarlar. Erkek, o gece yeterli sertliği sağlayabilme, yeterli zamanda boşalmayı sağlayabilme, partnerini tatmin edebilme kaygısıyla baş başadır. Erkek, zihninde bu yeterliliklerle boğuşurken kadın partnerinin neye ihtiyacının olduğunu görebilme konusunda sıkıntı yaşayabilir. Bu kaygı, korku ve endişeler kadın ve erkeğin bağlantı ve yakınlık kurmasının önüne geçer.

Erkeğin o gece psikolojisini baskı altına alan bazı mitlerden söz etmek istiyorum:

  • Erkekler cinsel ilişkiyi her zaman ister ve buna her zaman hazırdır.

  • Cinsellikte erkek yöneticidir, her şeyi bilir. Cinsel eylemi erkek başlatmalıdır.

  • Erkekler kadınlara nasıl zevk verileceğini bilir.

  • Erkeğin penisinde sertleşmenin kaybı eşini çekici bulmadığı anlamına gelir.

  • Erkeğin penisinin boyu çok önemlidir.

    bu gibi daha birçok cinsel mitleri tespit edip yerine doğrularını koymak bireyin cinsel hayat ve kalitesini etkiliyor. Bu mitlerden sıyrılmak kişinin zihnindekiler (toplumun sesi) ile bir sevişme yaşamasından uzaklaştırır; partneriyle daha bir yakınlık kurarak doyumlu bir sevişmenin yolunu açar.

    Yatak odası bir show alanı değildir. Orada performans ve başarı aranmaz. Sınav yeri değildir. Naif bir etkileşim; yakınlık, haz, tutku, şehvet olmazsa olmazlarıdır.

    Kültüre göre erkek erkekliğini yapmalıdır. Karısını tatmin edebilmeli ve soyunu devam ettirebilmelidir. Aslında sadece mağdur olan kadın değildir; erkek de kültürün dayatması altında çokça ezilir. Bu zihniyetle büyütülen erkek çocuklarının; empoze edilen mitleri yetişkinlik hayatına yansıtması yüksek ihtimaldir. Ne zaman ki bir yakın ilişki içerisine girer işte orada durumlar patlak verir. Bir şeyler yolunda gitmiyordur. Kendi sesini en derinlere gömdüğü kişi; kendisine ait olmayan seslerle cinsel bir yaşam sürdürmeye çalışır. E bir de tabu meselesi var. Yatak odasında yaşanan yatak odasında kalır dışına çıkmaz. Olur mu öyle şey!

    “Erkek adam sorun yaşamaz. Aksi takdirde eksiktir, kusurludur.” miti olmadan olur mu?

    Hey millet, biraz sessiz olalım, saygı duyalım!!

Sevgiyle…

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)