Erken Boşalma Yaşayan Erkek Bencil Midir?

Yazar Zeynep Burcu Çetinkaya • 25 Ocak 2024 • Yorumlar:

Ohh ne ala hemen işini görüp gidiyor!

Peki ben ne olacağım benim kadın olarak cinselliğim kocamın umrunda değil!

Bu kadar mı zor boşalmasını ertelemesi!

Ben inanmıyorum kendini tutamadığına; tamamen bencilliğinden !

Erken boşalma sorunu yaşayan bir erkeğin partnerinden bunları duymak çok olası bir durum. Cinsel terapi seanslarında erken boşalma vakalarında görülen tablo; bencilliği ile suçlanan erkek, cinselliğinin önemsenmediğini düşünen bir kadın, yarım kalmış bir cinsel hayat. Erken boşalan erkek, hangi zamanlarda eşi tarafından bencil olarak yargılanıyor? Bu problemine rağmen uzman desteği almadığı için ya da erken boşalma yaşadıktan sonra cinselliği orada sonlandırıp eşinin cinselliğine eşlik etmediği için bencil olarak görülebiliyor.

Bir kadın olarak cinselliğini yaşayabilmek elbette hakkın. Partnerin erken boşaldığında sen yarım kalıyor, tamamlanmamış gibi hissediyor olabilirsin bu gayet doğal.

Çiftin her ikisine de hitap eden bir ön sevişme, cinsellik ve seks için önemli bir detay. Ama bir tarafın yaşadığı cinsel işlev bozukluğu sebebiyle cinselliğin yarım kalması her iki tarafı da yıpratır. Sanma ki erkek bu haliyle çok zevk alıyor. Bir de sonrasında yaşanan cinsel öz güven ve motivasyon düşüşü ayrı bir durum.

Erken boşalan erkek, cinsel yanıt döngüsünün bir evresi olan plato evresini (zevkin pik yaptığı hazzın dorukta olduğu evre) yaşayamadığı için yaşadığı şey orgazm değildir aslında. Sadece fizyolojik bir boşalma yaşamıştır. Ama ruhen doyum ve boşalma yarım kalmıştır.

Erken boşalma yaşayan kişilerde ekstra bir problem oluşturan bir duruma da değinelim. Erkeklerin genel bir anatomik özelliğinden bahsetmek isterim sana. Erkek fizyolojik boşalma yaşadıktan sonra refrakter dönemine girer. Nedir bu refrakter dönem ne alaka şimdi diyebilirsin. Ancak bu dönem eşler arasında da sıkıntılar oluşturabiliyor. Refrakter dönem bir sinir sinyalinden hemen sonra, kısa bir süre içinde eşik şiddetini aşan başka bir uyarının başka yeni bir sinyali ateşleyememe durumu. Yani gücünüzü toplayıp bir yere hızlıca koştuktan hemen sonra aynı hızla tekrar harekete geçememek gibi, tepe noktasına ulaşan bünye refrakter döneme giriyor. Seks anında da böyle düşünün cinsel yanıt döngüsünün çözülme evresinden sonra yanıtsız evrede yaşanan bir dönem. Yani halk tabiriyle ‘İşini bitirdi arkasını döndü yattı.’ Orada erkek kendi içine çekilmek ister; haliyle partnerinden uzaklaşır. Erkek bu dönemine rağmen yine de partnerinin ihtiyaçlarına yönelik de davranabilir bu da bir tercihtir. Ama burada erkek orgazm taklidi yapmış olur. Çünkü partnerinin ihtiyaçlarına karşılık vermemiş olmak ayrı bir çatışma konusu olabilmektedir. Erken boşalma yaşandıktan sonra erkeğin arka planda hissettiği yetersizlik, güçsüzlük, değersizlik gibi kişiye göre değişebilecek birçok duygu hakim olur; cinsel özgüven ve motivasyon baya düşmektedir. Bir yandan da refrakter dönemi devreye girmiştir. Kadının ihtiyacı erkekten farklıdır; kadın tıpkı bir petek gibi geç soğur. Orgazm olsa bile kadının cinselliği devam eder. Konuşmak, tensel temas, bir kahve içmek, hoş vakit geçirmeye devam etmek… kadının ihtiyaçları arasında olabilen şeylerdir.

Erkek ve kadının Cinsel Terapi sürecine birlikte katılımı sağlıklı bir adımdır. Cinselliği partnerinle yaşıyorsun her iki tarafın sorumluluk alması çok kıymetli. Bu durum sadece erkeğin sorunu değil; çitin sorunudur. Boşalma üzerinde denetim kurabilmek için adım atman gerekir.

Sevgiyle..

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)