Erken Boşalmaya Kalıcı Çözüm

Yazar Levent SoyluPsikiyatrist • 12 Mayıs 2017 • Yorumlar:

Erken boşalma neredeyse her iki üç erkekten birisinde görülen, kişileri ve evlilikleri mutsuz eden bir sorundur. Klasik cinsel terapilerle kalıcı olarak çözülebilecek bir sorun olmasına karşın, farklı ve işe yaramayan birçok yöntem sıklıkla kullanılır.

Erken boşalmada ilaç sprey ya da benzeri yöntemleri kullanmak, çoğunlukla hem işe yaramaz hem de yöntem sonlandığında erken boşalma tekrarlar.

Peki, ne yapmalı?

Öncelikle sorunun nedenleri üzerinde konuşalım; erken boşalmanın nedeni kimi zaman suçlulukla yapılan mastürbasyon iken kimi zaman eş faktörü, aceleci kişilik yapısı vs olmaktadır. Nedene yönelik çalışmalar çoğunlukla süreyi uzatır ancak neden her ne olursa olsun, erken boşalmanın tedavisinde sertleşme ile boşalma arasındaki süreyi uzatıcı egzersizler mutlaka tedaviye eklenmelidir.

Bu egzersizleri 1-2 ay düzenli yaptığınızda beyin idrarını tutmayı öğrenen bir çocuk gibi boşalmadan hemen önceki geri dönülemez noktayı kontrol edip uzatmayı öğrenebilir. Kişinin eşi varsa yaklaşık 3-4 haftalık bir egzersiz döneminden sonra eşle egzersizlere geçilir.

Günümüz insanı her şeyi hemen ve en kestirme biçimde çözmeyi arzulasa da beyine yılların koşullanmalarından kurtulması için süre tanımak gerekmektedir. Yani biraz emek ve çalışma ile bu sorundan kalıcı olarak kurtulmak mümkündür, bu yöntem dışında benim bilebildiğim kalıcı etki bırakan bir ilaç henüz mevcut değildir. Ancak egzersizlerle kazanılan kontrol çoğunlukla kalıcıdır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)