Eşim Erken Boşalıyor ? Ona Nasıl Yardımcı Olabilirim?

Yazar Levent SoyluPsikiyatrist • 13 Kasım 2018 • Yorumlar:

Değerli danışanlarım son aylarda bize gelen mesajlarda ve maillerde çok sayıda kadının eşlerinin erken boşalmaları ile ilgili neler yapabileceklerini araştırdıklarını görmekteyim. Hatta erkeklerin bu konuda daha çekimser kaldıklarını bile söyleyebilirim.

Kadınlarımızın artık kendi cinsel mutluluklarını önemsemeleri açısından sevindirici olmakla birlikte bu konuyla ilgili bazı noktaları açıklığa kavuşturmakta fayda bulunmaktadır. Sizin duruşunuz ve desteğiniz olmadan tek başına eşinizin bu durumu değiştirebilmesi güç görünmektedir.
Erken boşalmanın tanımı ile ilgili tartışmalar sürmektedir. Kimi uzmanlar 1-2 dakika, kimileri eşten sonra boşalmayı erken olarak tanımlama eğilimindedir. Eşten sonra tanımı çoğu zaman mantıklı görünmemektedir. Yaklaşık yüz kadından 60-70 tanesinde bireysel ya da yapısal orgazm güçlüğü olduğunu göz önüne alırsanız sizin orgazm sorununuzun sebebi eşiniz olmayabilir. Ancak 1-2 dakika ya da altındaki süreleri bu konuda daha net sınıflayabiliriz. 
Vurgulanması gereken başka bir konu; ilişki dengesi açısından erken boşalma sizi güçlü kılıyor olabilir. Yani daha farklı bir deyimle eşin erken boşalması evlilikteki denge açısından işinize geliyor olabilir. Erken boşalmayla ilgili ona yaptığınız küçük bir eleştiri bile durumunu büsbütün kötüleştirebilir. Ya da eşiniz pasif agresif olabilir. Yani size duyduğu gizli öfke nedeniyle bu duruma bir çözüm üretmek istemiyor olabilir. Ona karşı fazla dominant olmanız en sık nedenlerin başında gelir. Bilinçaltı bu süreçleri göz önüne almanızı öneriyorum. 

Birçok erkek bu konuyla ilgili uyarıları ciddiye almamakta ya da aşırı alıngan ve savunmacı davranışlar göstermektedirler. Erken boşalmanın kendisinden daha fazla bu negatif , “umursamaz görünen” tutum kadınlarda soğumaya neden olmakta hatta boşanmayı tetikleyen etkenlerden biri hali gelmektedir. Çok kısaca bu konuda önerim, eleştirmeden- alıngan davranmadan, erken boşalmayı silah gibi kullanmadan eşinizi ikna etmeye çalışın. Birkaç egzersizle birkaç haftada bu sorunun üstesinden kalıcı olarak gelebileceklerini onlara anlatın. Tarzınız ve “tatlı diliniz” bu konuda belirleyici olacaktır.Hiçbir şey yapmadan öylece duruyorsanız bu ilişkinin bitmesi işinize geliyor olabilir mi ? Bunu düşünün ve gerekiyorsa destek almaktan çekinmeyin.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)