ESTETİK BURUN AMELİYATI KENDİNE GÜVENİ VE BAŞARIYI ARTIRIYOR

Kimlere yapılır? Güzel görünmek ve hissetmek herkesin doğal hakkıdır. Kendilerini sağlıklı, güzel ve zinde hisseden insan daha başarılı olur ve sosyal çevresine yardımcı olur. Bundan dolayı son yıllarda kadınlar kadar erkeklerde de bu operasyon artan sayıyla yapılır hale gelmiştir. Günümüzde artık ilerleyen teknoloji ile beraber hem nefes almaya yönelik hem estetik dış görünümü düzeltme işlemleri beraber yapılmakta, sonrasında lazer cilt yenileme ve bakımı ile mükemmele yakın bir yüz ifadesi elde edilebilmektedir.

Peki, bu ameliyatı hangi doktorlara yaptırmalı? Son zamanlarda Kendilerini Fasiyal Plastik Cerrah olarak adlandıran Kulak Burun Boğaz(KBB) uzmanları, bu estetik ameliyatı artalan sayı ile yapmaktadırlar. Konunun derinine inildiğinde ülkemizde Fasiyal Plastik Cerrahi adında uzmanlık veya bilim dalı bulunmamaktadır. Estetik yüz cerrahi uygulamaları KBB eğitim müfredatlarına daha yeni girmiştir.Yani hali hazırda bu işlemleri yapan kulak burun boğaz uzmanları asistanlık dönmelerinde bu eğitimi almamışlardır. Sonradan kendi çabaları ile bu işe soyunmuşlardır. Tabi aralarında bu işi hakkını vererek yapanlar olabilir. Benim size önerim, Türk Plastik, Rekonstrüktif ve

Estetik Cerrahi Derneğine üye olan Plastik cerrahi uzmanlarına yaptırmanız yönünde. Tabi son karar sizin, siz doktorunuzun deneyimine güveniyorsanız uzmanlığının önemi olmayabilir.
Estetik burun ameliyatı neler vaat ediyor? Estetik Burun ameliyatı ile burun küçültme, burun büyütme, burun ucu kaldırma, burundaki kemik kemer alınması v.b. işlemler yapılmaktadır. Genel anestezi önerilmekte ve ameliyat süresi 2-3 saat arasında değişmektedir. Burun ameliyatı sonrası, hastalar genellikle aynı gün içinde evlerine gönderilebilmektedir. Birkaç gün sonra ayağa kalkıp, doktorunun kontrolü ve bilgisi dâhilinde işe gidebilmektedirler. Eğer kişi burun içi eğriliğini düzelttirdikten sonra estetik burun ameliyatı olursa, ikinci ameliyatın başarı şansı düşer. Bu nedenle iki operasyonun da aynı anda yapılması önemle önerilir. Burun estetiğinde başarılı bir sonuç elde etmek,diğer estetik cerrahi girişimlerinden farklı olarak cerrahın bilgi, beceri ve deneyimine bağlıdır.

Herkese yapılan ameliyat aynımı? Estetik burun ameliyatı kişiye özel planlanmış olmalı, çünkü herkesin burun cildi, kıkırdak yapısı ve burun anatomisi farklıdır. Hiçbir burun birbirine benzemez, dolayısıyla yapılacak düzeltme işlemleri de farklılık gösterir. İdeal burun kusurları düzeltilmiş, yüzle uyumlu, doğal görünen, ancak estetik bir formda olmalıdır. Burun ameliyatının genel anestezi altında yapılması hastalar için daha konforludur. Ameliyat olmak için özel bir zaman yoktur. Yılın her mevsiminde yapılabilir. Hastanın tercihine bırakılır. Burun ameliyatı en erken kemik ve kıkırdak gelişiminin tamamlandığı ergenlik dönemi sonrası 17 yaşından itibaren yapılabilir. Üst sınır ise hastanın ameliyat olmasını engelleyecek bir hastalığı olmadığı takdirde her yaşta yapılabilir.

Ameliyattan 1 ay sonra kemik iyileşmesi tamamlandıktan sonra gözlük takılabilir. Aktif güneşlenmenin dışında güneşe çıkma ile ilgili kısıtlama yoktur.

Sonuç: Kendine olan özgüveni artırarak sağlıklı, daha başarılı ve rahat bir sosyal hayat için 17-18 yaşını doldurmuş,burunda belirgin eğrilik ve kemer oluşumu olan her bireye bu ameliyatın yapılması veya yaptırılması önemle tavsiye edilir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Harun Çöloğlu Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)