Estetik Diş Hekimliği Nedir?

Yazar Tolga GülçiçekDiş Hekimi • 22 Kasım 2017 • Yorumlar:

Estetik diş hekimliği; hastaya doğal yüzü ile uygun ve estetik açısından da hoş bir görüntü sağlayanağız ve diştedavilerinden biridir.

Estetik dişhekimliğinde esas olan hastanın tedavisindeki başarı ile birlikte hastanın memnuniyet duyacağı estetik sonuçtur. Bu yüzden estetik konusundan kesinlikle hasta ile birlikte bir diyalog süreci geçirilmelidir. Hastanın istekleri doğrultusunda yapılacak estetik diş hekimliğinde estetik yaratılmaya çalışılırken biyolojik ve fonksiyonel bakış açıları da göz önünde bulundurulmalıdır.

Estetik diş hekimliği uygulamaları hangi durumlar için geçerlidir?

  • Dişlerde belirli nedenlere dayanarak oluşan renklenmelere veya koyu ve renkli dişlere,
  • Birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkan ön diş çürüklüğüne,
  • Diş etlerinin zamanla çekilmesi ile ortaya çıkan kötü görüntülü diş sahiplerine,
  • Herhangi bir darbe veya kaza sonucu kırılan ön bölge dişlerine,
  • Diş eti tedavisinden sonra dişlere estetik açısından şekillendirme yapılmak istendiğinde,
  • Özellikle ön bölgede kaybedilen dişlerin dudak ve yüz estetiğine uygun hale getirilmesinde estetik diş hekimliği devreye girer.

Estetik diş hekimliğinde esas olan hastanın tanınmasıdır. Bu yüzden estetik diş hekiminin yapması gereken ilk şey hastasını tanımalı ve hastanın beklentisini iyice algılamalıdır. Bu açıdan her bireyin özel zevkleri, sosyo-ekonomik düzeyi, yaşayış biçimi vs. daha birçok durum göz önünde bulundurulmalıdır.Estetik diş hekimibu bağlamda hastaya yüzüne uygun ve tatlı gülüşler vaat eden estetik uygulamaları başlatılmalıdır. Ancak daha güzel sonuçlar elde edebilmek için hastanın ön muayene süresi uzun tutulması gerekebilir. Estetik diş hekimliği tamamen estetik üzerine kurulu bir uygulamayı içermez. Önce sağlıklı sonra estetik açısından hoş bir ağız ve diş görüntüsü bir arada amaç edinilmektedir.

Estetik diş hekimliğiiçin kullanılacak materyaller ve teknik estetik diş hekimi tarafından belirlenmektedir. Ancak tedavi başlamadan önce materyalin kalitesi ve materyalin hastaya olan uygunluğu tespit edilmelidir. Bu aşamadaestetik dişhekiminizin sahip olması gereken bir takım unsurlar da göz önünden bulundurulmalıdır. Kendine güvenli ve bilgisi dahilinde ortaya çıkan karar verme yeteneği, teknik becerisi gibi birçok noktada diş hekiminiz iyiyse doğal estetik algısı niteliğinde dişlere sahip olabilirsiniz.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tolga Gülçiçek Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi, Diş Hekimi Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)