Estetik Diş Hekimliği

Yazar Gülbin Ekmekçi BangiDiş Hekimi • 3 Ocak 2020 • Yorumlar:

Estetik diş hekimliği,ağız içinde daha iyi bir gülüş elde etmek için yapılan uygulamaların tümünü içerir.
Estetik diş tedavisi bireyin kendisine olan güveninin artması ile daha başarılı insan ilişkileri kurmasını ve iş potansiyelinin çoğalmasını sağlar.
Gülüş tasarımı,pembe estetik(dişeti şekillendirme),diş beyazlatma,kompozit bonding uygulamaları,İnlay-onlay restorasyonlar,porselen laminate benerler,metal desteksiz porselen kuranlar,zirkonyumlar,implantlar estetik diş hekimliğiuugulamalarıdır.
       Gülüş tasarımında kişinin yüz şekli,ten rengi,cinsiyeti,yaşı,dudakları,dişlerinin rengi,dizilimi,dişeti formu gözönünden alınır.Kişisel istekler de gözönünden bulundurularak fonksiyon,estetik ve doğallığın birleştirildiği gülüşü planlamaktır.
       Dişeti şekillendirme,güldüğü zaman dişeti fazla görünen veya dişleri koşa görünen kişilerde uygulanır.Basit bir dişeti şekillendirme operasyonudur.Lokal anestezi ile hasta hiçbir şey hissetmeden laserle yapılan küçük bir operasyondur.Eğer bu uygulamaya rağmen dilerlerdi gülümseme sırasında görünmeye devam ediyorsa burun deliğinin altındaki iki noktaya botoks uygulaması yapılır.Böylece ifade değişikliği olmadan dişetleri görünmez hale gelir.Dişetlerinin sağlığı ,rengi ve seviyesi diş estetiğini tamamlar.Uyumlu ve güzel bir gülüş sağlamanın ilk adımı diş ve dişeti uyumunu sağlamaktır.
        Diş beyazlatma,dişlerin üzerine sürülen özel bir beyazlatıcı jelle dişlerin içindeki prizmalar arasında birikmiş olan leke yapıcı artıkların temizlenerek beyazlatılmasıdır.Diş beyazlatma işleminde kullanılan etken malzeme önemlidir.Muayenehanede yaklaşık bir saatte uygulanan laserle diş beyazlatma işleminde sonuç hemen alınır.Beyazlatıcı diş macunları ile tedavi desteklenebilir.
     Kompozit bonding, çürük diş tedavisinde,amalgam dolguların değiştirilmesinde,dişlerin formunun yeniden biçimlendirilmesinler kullanılır.
     İnlay onlay restorasyonlar,diş çürüğü veya benzeri bir yapısal bozukluğu olan dişte dolgu yapmak smacıyla kompozit veya porselen materyallerden yapılan indirmekte dolgulardır.Teknisyenler tarafından Laboratuvarda özel sistemlerle hazırlanır ve hekim tarafından yapıştırılır.
    Porselen laminate veneerler,dişlerin tamamen kaplanmadınız gerektirmeyen sadece ön yüzlerine yaprak şeklinde yapıştırılan estetik restorasyonlardır.Dişler arasında renk farklılığı,şekil bozukluğu olanlarda ,ön dişleri çapraşık olup ortodontik tedavi görmek istemeyenlerde,ön dişlerinde büyük dolgu,kırık olan veya ön dişlerinin görüntüsünden memnun olmayan her bireye uygulanabilir.
     Metal desteksiz porselen kuranlar,dişin doğal yapısını birebir taklit edebilen ve ışığı geçirebilen sabit protezlerdir.Metalsiz tamamen porselenden yapılır.
     Zirkonyum,ışık geçirgenlikleri özellikleri sayesinde doğal dişlere tam uyum sağlar.Dişeti uyumu çok iyidir.Metal alt yapılı porselende açıkça görülen dişeti renklenmesi görülmez.Isı yalıtma özelliği çok iyi olduğu için soğuk sıcak hassasiyeti oluşmaz.
        İmplant,eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla dokularla uyumlu titanyumdan yapılan yapay diş kökünün çene kemiğine yerleştirilme işlemidir.Vücut tarafından kolaylıkla kabul edilir.Elde edilen sonuç sadece güzel bir gülümseme değil aynı zamanda daha genç bir görünümdür.İster tek diş ister birden fazla diş eksikliğinde implant uygulanabilir.
       

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)