Estetik Diş Hekimliği

Yazar Fikret AltanDiş Hekimi • 26 Eylül 2017 • Yorumlar:

Estetik Diş Hekimliği: Laminate Veneerler, Porselen kaplamalar, gülüş estetiği, bonding, diş estetiği, inlay-onlay dolgular, porselen kuron veya köprüler, zirkonyum porselen kaplama veya köprüler, empress porselen kuron veya köprüler bu grup altında adlandırılırlar.

Laminate Veneerler: Dişlerin sadece ağız dışından görülen dış yüzeylerini restore etmek amacı ile estetik materyallerden yapılan bir çeşit bölümlü kuron protezidir. Çoğunlukla dişte yapılacak 0.5 mm kadar bir aşındırma yeterli olacaktır. Bu sayede dişin ön yüzünde oluşacak minimum madde kaybı ile hem üstün bir estetik sağlanmış olacak, hem de dişin diğer yüzeylerinin doğal yapısı ve diş-diş eti ilişkisi korunmuş olacaktır. Kompozit veya akrilik gibi diş rengindeki maddelerden de üretilmesine rağmen günümüzde, estetik ve biyolojik özelliklerinden dolayı seramik laminate veneerler kadar zirkonyum porselen kuronlar da (Empress porselen kuron) tercih edilmektedir.

Diş estetiğinde genel amaç dişlerin, dudak ve diş eti ile olan ilişkisinin analiz edildiği ve estetik bir gülüş yakalamak için yapılan tedavi planlarının bütünüdür.

Estetik Diş Hekimliği Hangi Durumlarda Gereklidir?

Dişlerimizde çapraşıklık veya düzensizlik varsa,

Kapanış bozukluğu varsa,

Ön dişlerimize diastema (ön dişlerin arasında açıklık) varsa ve bu boşluk hastanın konuşmasını olumsuz etkiliyorsa,

Dişlerin renginden mutlu değilsek,

Ön dişlerde form, büyüklük hatta genişlik açısından asimetri varsa,

Daha önceden yapılan işlemlerin (Kuron, Köprü veya Dolgu) görüntüsü hoşumuza gitmiyorsa veya doğal olmadıklarını düşünüyorsak,

Fotoğraflarınızda ağzınızı kapatmak zorunda kalıyorsanız,

Toplum içerisinde gülerken ağzınızı elinizde kapatma ihtiyacı duyuyorsanız.

Yukarıda sayılan durum ya da durumların sizin içinde geçerli olduğunu düşündüğünüzde Estetik Diş Hekimliği veren bir doktoru ziyaret etme zamanınız gelmiştir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)