Estetik Dolgu Uygulamaları

Yazar Figen Sayın Yıldıran • 8 Şubat 2017 • Yorumlar:

Zaman ilerledikçe yüzünüz, boynunuz ve elleriniz de cilt kırışıklıkları ve doku katlantılarında artma,elastikiyetinde ise azalma gözlenir.Bunun temel nedeni de cildinizin altındaki kollajen ve hyalüronik asit gibi su çeken ve cilde hacim veren liflerin azalmasıdır.Bazen de bu durum genetik özelliklerinize bağlı olarak erken yaşlarda da oluşabilir.

Dolgu uygulamalarıişte bu alanlara; tekrar hiyalüronik asit veya diğer dolgu maddelerinin enjeksiyonlarının yapılmasıdır. amaçlı kullanıldığı gibi tüm yüz ve dekoltede mezoterapi tekniği ile de cilt gençleştirme amacı ile de uygulanabilir (mezolifting).Bu uygulama son zamanlarda gençlik aşısı olarak reklamı yapılmaktadır.

Dolgu uygulamalarında doğal görüntü hedeflenmeli .Abartılı uygulamalardan kaçınılmalıdır.Etkinliği uzun fakat kalıcı olmamalıdır. Allerjen olmamalı, dokularla uyumlu olmalıdır .Uzun süre kullanıma bağlı komplikasyonlara neden olmayacak ürünler tercih edilmelidir.Çoğunlukla tercih edilen hiyarülonik asittir.

Kırışıklık terapileri aslında kombine kullanılması gereken uygulamalardır.Botox yüzün üst kısmında başarılı iken ileri kırışıklıklarda tek başına uygulanması hayret ifadesi oluşturan ve kopyalanmış biribirine benzer görüntülere neden olmaktadır.Bu nedenle dolgu ve soft botoks birlikte kullanılmalıdır.Erkeklerde de bu kombinasyon öncelikle tercih edilmelidir.

Dolgu maddelerinin içerikleri nedir?

Dogu maddeleri genel olarak doğal kollajenler, kollajen türevleri, sentetik maddeler, ameliyat dikiş ipliklerinde kullanılan vicryl, hyalüronik asit veya kişinin kendi vücudundan alınan yağlardan oluşur. Bu maddelerin birbirinden farklı avantajları vardır.

Artık Kombine İşlemler daha çok tercih ediliyor.

Günümüzde sadece öğle molasında uygulanabilecek kadar kısa süreli ve zahmetsizişlemler haline gelen, medikal estetik uygulamalarının önemli bir özelliği de diğer tedavilerle birlikte uygulanması. Yani uzman sizi değerlendirdikten sonra birkaç işlem yapabiliyor. Peki, dolgu işlemleriyle hangi diğer uygulamalar kombinleniyor? Bu işlemleri aşağıdaki şekilde sıralamak mümkün:

• Dolgu ve Botox Bilindiği gibi, Botox kasların hareketini belli bir süreliğine engelliyor. Bu sayede oradaki hareket nedeniyle oluşan kırışıklar rahatlıyor ve hafifliyor. Uzman doktorun gerekli gördüğü şekilde, çukur yerlere, dudaklara ve kaş altlarına dolgu, göz çevresine de Botox aynı seansta yapılabiliyor.

Dolgu uygulamaları hangi bölgelere uygulanır ?
• Kaş ortası
• Alın çizgileri
• Elmacık kemikleri
• Gözaltı çukurları ve torbaları
• Yanaklar
• Şakaklar
• Burundan dudakların kenarlarına doğru uzanan çöküntü çizgileri
• Dudakların üzerindeki ince dikey çizgiler
• Çene kontürü düzeltme
• Çukur, yara ve ameliyat izleri
• El gençleştirme

Tedavi süresi ne kadar sürer ?
Uygulama süresi ortalama 20 dk ile 1 saat sürebilir. Tek seans yeterli olabildiği gibi bazen uygulanan bölgeye göre terapi haftada 1 olmak üzere birkaç seansta da tamamlanabilir.Böylece en doğal ve yumuşak sonuçlar elde edilir.

Uygulama sıklığı nedir?
Dolgular zamanla vücuttan atılır. Kalıcılığı ortalama 1.5-2 yıldır.Tekrarlar ihtiyaca göre bu sürelerde planlanabilir.Bir kez yaptırınca hep yaptırmak zorunda mıyım? diye sorgulandığında zorunlu değildir diyebiliriz.Aralıklarla yapılması antiaging etki oluşturur.

Yan etkisi nedir?
Literatürde tanımlanmış kalıcı bir yan etkisi yoktur. Uygulama yapılan bölgede geçici olarak şişlik, morarma, kızarma, hafif sertlik oluşabilir.

Dolgu uygulamaları hekiminize plastik sanatçı hassasiyeti ve tasarım duyarlılığı sorumluluğu yükler. Sizi ise tekrar 7-8 yıl önceye taşıyan daha sağlıklı ve zinde bir görünüme kavuşturur.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Figen Sayın Yıldıran Sertifikalı Medikal Estetik, Mezoterapi, Ozon Terapi Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)