Evlat Ayrımı

Yazar Ümit DemirelPsikolog • 26 Şubat 2018 • Yorumlar:

Evladını diğer evladından ayıran, birine tebessüm şefkat, diğerine sille tokat muamele
eden anne babalar nasıl bir düşünce içindedir? İnsanın aklı almıyor! Şunu anlarım! Bazı anne babalar çocuklardan birinin fiziksel veya zihinsel yetersizliği vardır ve bu yüzden himayeci ve korumacı bir tutum sergilerler bu anlaşılabilir ve izah edilebilir. öyle de olsa bu dışarıdan bakıldığında evlat ayrımı olarak algılanabilir.

Bunun dışında kız çocuklarını fazlalık görüp; öteleyen, erkek çocuklarını servet gibi ön tarafa çıkaran,anne babalarda yok değil! Her ne ayrımı olursa olsun; insan cinsiyetinden, renginden ya da herhangi bir durumundan ötürü, farklı uygulamaya tabii tutulmamalıdır! Yıllar sonra durum ne olabilir sizce? Öncelikle birbirini arayıp sormayan kardeşler oluşacağı kesin! İkinci olarak da aşırı anne baba himayesi gören çocuğun kişiliği tam oturmayacağı için evlilikte sorun yaşayacaktır. Aşırı anne babacı tiplerde eşleri tarafından memnuniyetle karşılanmaz!

Yaşamın içinde bocalayıp sarsılabilirler. Yeterince sevgi ve ilgi görmeyip ayrımcılığa maruz kalan kardeş ise;sevgi vermede almada ve anlamada güçlük yaşayıp bencil ve kıskanç bir yapıda olacaktır. Adil olmalıyız! Alırken de verirken de dağıtırken de…Büyüklerin sözüdür. Az verip aratmayın! Çok verip şımartmayın! Çocuklarınızı ölçülü ve merhametli yetiştirin! Hoşçakalın!

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Ümit Demirel Psikolojik Danışma ve Rehberlik Psk. Dan.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)