Evliliğimi nasıl kurtarabilirim?

Yazar Levent SoyluPsikolog • 5 Ekim 2017 • Yorumlar:

Bireysel sorunlar, eski travmalar farklı kültürel geçmişlerVE iletişim sorunlarına birde yaşamın hız ve stresi eklendiğinde hemen her evliliği potansiyel olarak problemli kabul edebiliriz.

Doğru bir seçim, kişisel gelişimin yeterli olması, iyi bir iletişim becerisi, üstüne eşinizinde benzer konularda benzer frekansta olması, anababa evlilik rol modellerinin benzemesi gibi faktörler tam ya da uygun olsa bile (çok zor!!) çiftlerin sorun yaşamaları mümkündür.

Bu nedenlerle sorun yaşayın ya da yaşamayın mutlaka çift olarak ya da bireysel olarak takıldığınız tıkandığınız her konuda geç olmadan “evlilik danışmanlığı” almanızı öneriyorum.

Sorunlar ileri boyutlara taşındığında, sevgi ya da saygı azaldığında çözüm üretme şansı azalmaktadır. Bir takım pratik öneriler ve iletişim becerilerinin katkısı olmakla birlikte çözüm için “çift danışmanlığı” en hızlı ve pratik çözümü sağlamaktadır.

Sorunları yok saymadan, suçlamadan ciddi bir özeleştiri ve empatiyle yaklaştığınızda eşinizi terapiye ikna etme şansınız artmaktadır. Evliliği ortak bir havuz kabul edip bu havuza toksik maddeler atmadan birlikte emek vererek çözülemeyecek sorun olmadığını vurgulamak istiyorum. Burada ki en büyük direncin, geçmiş ailenizi referans alarak yeni bir ilişkiye eski bir gözlükle bakmanız olduğunu söyleyebilirim.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)