Evlilik Terapisti nasıl yardımcı olur?

Yazar Levent SoyluPsikiyatrist • 19 Ocak 2018 • Yorumlar:

Evlilik terapistiniz hakim değildir ; yani suçlu aramadan her iki tarafında gelinen noktaya nasıl geldiğini ve aradaki kısır döngülere farkında olmadan nasıl katkıda bulunduğunu araştırır ya da bu noktayı eşlere farkettirir.

Evlilik terapistiniz eşlerden birine sempati duymaz ve amaç destek ten çok farkındalıkla eşlerin kendilerini ve ilişkiyi desteklemelerini sağlamaktır.

Evlilik terapistiniz sizin adınıza karar almaz.

Terapistiniz evlilik ve evliliğe has zorlukları (sorumluluk, monotonluk vs) hakkında sizi eğitir.

Aile kültürleri ve farklılıklar ve özellikle bu farklılıkların şimdiki evliliğe nasıl yansıdığı hakkında size farkındalık kazandırır.

Kadın olmak, erkek olmak, evlilik le ilgili perspektifler ve yüklenilmiş inançlar ve aradaki farklılıklar giderilir.

Terapi sürecinde, iletişim, tartışma becerileri, bilinç altı dengeler ve senaryolar ve farklı perspektif üzerine çalışmalar yapılır.

Terapistiniz evlilik, aile ve yakın çevrenizle yaşadığınız sınır problemleri konusunda sizleri eğitir.

Uzlaşma ve kabullenme kültürü geliştirme terapistinizin önemli hedeflerinden birisidir. Anlaşamasanızda uzlaşabilmeyi ya da ayrışabilmeyi evlilik terapistiniz size öğretecektir.

Terapistiniz çiftlere repertuar geliştirmek ve ilişkiye esneklik kazandırma, eğlenceli aktiviteleri arttırma çalışmaları yaptırır.

***Bireysel seanslar ve online (internet üzerinden) seanslarla ilgili daha detaylı bilgi almak için beni arayabilir ya da yazabilirsiniz

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)