Eyvah! Diyetteyi, Kaçamak Yaptım!

Yazar Elif Gizem Yıldırım AygünDiyetisyen • 10 Temmuz 2020 • Yorumlar:

Öncelikle diyet demek sağlıklı, dengeli ve düzenli beslenmeyi ‘’yaşam tarzı’’ haline getirebilmektir. Peki kimler ‘’evet ben bunu başarabiliyorum’’ diyebilir?

Diyet süreci değişkenliğe açıktır. Hayatınızdaki diğer olaylar nasıl değişkense

diyette aynen öyledir. Tüm bu değişkenlerin arasında bozulan süreci yoluna koyduğunuzda her şey eskisi gibi devam edecektir.

Peki püf nokta nedir?

Özel gün yemekleri, kutlamalar gibi tüm sosyal hayatınızı bu sürece ekleyebilmelisiniz. Bir doğum günü kutlaması ya da özel gün yemeğinin hayatınızın bir parçası olduğunu bilerek ilerlemelisiniz. Bir dilim yaş pasta ya da bir porsiyon kebaptan yedikten sonra pişmanlık duymadan, strese girmeden kaldığınız yerden süreci yönetebilmelisiniz. Ertesi gün eski düzeninize dönerek sağlıklı bir kahvaltıyla güne başlamalısınız. İlerleyen günlerde bu kaçamakları telafi edebilmek için düzenli ve dikkatli beslenmeniz yeterli olacaktır.

 

Yürüyün!

Kendinizi cezalandırmak sizi diyet sürecinden soğutup, motivasyonunuzu daha da düşürecektir. Bu yüzden orta tempolu 30-40 dakikalık yürüyüşler bu keyifli kaçamaklar için yeterli olacaktır.

 

Bol Su İçin!

Nefes alabilmenizde bile etkisi olan suyun, besinlerin sindirimi, vitamin ve minerallerin vücutta taşınması, atıkların vücuttan atılması, metabolizmal olaylar gibi daha birçok görevi vardır.

 

Tatmin duygunuzu geliştirin!

Tatmin duygusu 1. lokmada başlar, sevdiğiniz besinlerden vazgeçmek yerine tatmin olunca bırakmayı deneyin. İnanın bir süre sonra her şey daha keyifli ve kolay olacaktır. Kendinize bir şans verin!

 

Bu süreçte sevdiğiniz besinleri hayatınızdan tamamıyla çıkarmak ideal kilonuza geldiğinizde ‘’artık diyet yapmama gerek yok’’ düşüncesiyle sizi o besinlere daha çok itecektir.  Bu durumda kontrolü kaybedebilirsiniz. Diyetin ve bu sürecin sürdürülebilir ve yasaksız olması çok önemlidir. Sevdiğiniz besinlerden vazgeçmeden, sürdürülebilir beslenme alışkanlığı oluşturarak ilerlemeniz kalıcı kilo kaybı için oldukça önemlidir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)