FUE SAÇ EKİMİ

Saç kökleri ense donör alandan manuel punch ya da mikromotor punch ile tek tek toplanır. Donör alan yeterli değilse vucud kıllarından veya sakallardan FUE ile saç kökleri toplanabilir. Elde edilen saç folliküllerine 'graft' ya da "greft" denir. Bu graftler steril ortamda biriktirilir ve ihtiyaç duyulan bölgeye ekilir. 

Slit Bıçak Ekim Tekniği

FUE tekniği ile toplanan ense donör saç köklerini yani graftleri yerleştirmek için küçük jilet bıçakları kullanılarak, ekilecek saç adedi kadar kanal, deri içine toplam olarak açılır. Daha sonra açılmış kanalların içine alınan saçların tümü tek tek yerleştirilir. Saç ekimi ve kaş ekimi işlemi bu yolla gerçekleştirilir. 

Yuvarlak İğne Ekim Tekniği (Stick&Place)

FUE tekniği ile toplanan ense donör saç kökleri yuvarlak enjektör iğnelerine benzeyen iğnelerle, tek tek yerleştirilir. Greft adedi kadar kanal en baştan açılmaz, bir kanal açılır ve hemen içine saç yerleştirilir. Saç ekimi ve kaş ekimi işlemi bu yolla gerçekleştirilir. 

Saç ekimi işlemi, erkek tipi saç dökülmesi ve saç kaybi teşhisi konan kişilere yapılır. Erkek tipi saç dökülmesi, saç kökünün doğumdan ölüme kadarki döngüsel hayatının çok hızlandırılmış halidir. 
Saç ekimi yaptıracak kişi, girişimden önce eğer kullanıyorsa kan sulandırcı ilaçların başında gelen Aspirin vb ilaçları 1 hafta önceden kesmeli, alkol almamalıdır. Doktorun önermediği ilaçları da kullanmamalıdır. 
Saçlar 1 mm uzunluğunda kesilir. Bazen, ekilmesi planlanan greft sayısına bağlı olarak saçların tümü kesilmeyebilir. Saç ekimi yaptıracak kişiden kan alınarak, rutin kan ve biyokimyasal testler yapılır. Hastanın başı anti septiklerle yıkanır. Saç ekimi işleminin yapılacağı operasyon odasına alınır. Lokal anestezi altında ya ense donör ya da başka bir donör alandan saç kökleri alıncaksa o alandan greftler FUE tekniği ile manuel veya mikromotor yardımı ile toplanır. Toplanan greftler cam kaplarda steril ve uygun koşullarda biriktirilir. 

Toplama işlemi bittikten sonra; hastanın ekim alanı da lokal anestezi verilerek uyuşturulur. Ekim yapılacak alana alınan saç kökü- greft adedi kadar deri içine kanallar açılır. Kanal açma işlemi bitince, açılan kanalların içine tek tek saçlar, greftler yerleştirilir. Stick and Place (Del ve Yerleştir)- yuvarlak iğne tekniği kullanılacaksa kanal açma işlemi tek tek yapılarak, açılan tek kanalın içine saç kökü anında yerleştirilir. 
Bu işlemin toplamı nakledilecek saç kökü sayısına bağlı olarak, seçilen tekniğe ve hastanın saç yapısına göre farklılıklar gösterebilir. Ama bir zaman vermek gerekirse ortalama 8-9 saat sürebilir. 
Saç ekimi işlemi bittikten sonra hastanın işlem yapılan bölgelerine sargı yapılır. Sargı 12-24 saat kalır, daha sonra çıkartılır. 

FUE işleminde donör alan 5-7 gün içinde, ekim alanı ise 8-10 gün içinde tamamen iyileşir. Bu dönem içinde saç ektiren kişi şapka kullanarak oluşan kabuklu görüntüyü gizleyebilir. FUE teknik ile aynı zamanda kaş ekimi de yapılabilir. Aynı prensiplere dayanır, iyileşme süresi daha kısadır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Gökhan Gür Sertifikalı Medikal Estetik, Pratisyen Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Gökhan Gür

Sertifikalı Medikal Estetik, Pratisyen Dr.

Randevu al