Gebelik, benim meslek hayatım boyunca tanıklık ettiğim en mucizevi ve titizlikle yönetilmesi gereken biyolojik süreçlerin başında geliyor. Bir kadının vücudunda yeni bir yaşamın filizlenmeye başladığı ilk andan itibaren, tıbbi takibi ve duygusal desteği en üst düzeyde tutmayı kendime görev ediniyorum. Bu süreçte sadece bebeğin gelişimini izlemekle kalmıyor, aynı zamanda anne adayının fiziksel ve ruhsal sağlığını korumak adına tüm bilimsel verileri ve tecrübelerimi hastalarımla paylaşıyorum. Her gebeliğin kendine özgü bir hikâyesi olduğuna inanıyor ve her hastama özel bir takip protokolü uyguluyorum.
Gebeliğin ilk trimesterinde, yani ilk üç aylık dönemde, vücutta meydana gelen hormonal değişimleri yakından takip ediyorum. Bu evre, bebeğin organ gelişiminin temellerinin atıldığı kritik bir süreçtir. Bu dönemde yaptığım muayenelerde, gebeliğin yerleşimini kontrol ediyor, gerekli tarama testlerini planlıyor ve sağlıklı bir başlangıç için beslenme ile yaşam tarzı önerilerimi sunuyorum. Anne adayının bu yeni duruma adaptasyon sürecinde yaşadığı mide bulantısı veya yorgunluk gibi belirtileri en aza indirmek için tıbbi çözümler üretiyorum.
İkinci trimester, genellikle gebeliğin “altın çağı” olarak adlandırılır ve ben de bu dönemde bebeğin anatomik gelişimini detaylı ultrasonografi ile inceliyorum. Bebeğin organ sistemlerini, büyüme hızını ve su miktarını dikkatle değerlendirirken, anne adayını gestasyonel diyabet gibi olası gebelik komplikasyonları açısından tarıyorum. Riskli gebelik yönetimi konusundaki uzmanlığımı kullanarak, her türlü olumsuz senaryoya karşı önleyici tedbirlerimi erkenden alıyor ve hastamın bu süreci huzurla geçirmesini sağlıyorum.
Üçüncü ve son trimesterde ise odak noktamı doğum hazırlığına ve bebeğin doğum kanalındaki pozisyonuna kaydırıyorum. Bu aşamada hastalarımı doğum yöntemleri, ağrı yönetimi ve emzirme süreci hakkında detaylıca bilgilendiriyorum. Doğum anının güvenli, sağlıklı ve anne adayı için unutulmaz bir deneyim olması adına tüm hazırlıklarımı titizlikle tamamlıyorum. Doğum sonrasındaki lohusalık döneminde de hastalarımın yanında kalarak, hem iyileşme süreçlerini denetliyor hem de annelik yolculuğundaki ilk adımlarında onlara profesyonel rehberlik sunuyorum.