Gebelik bir kadının hayatı boyunca yaşayabileceği en heyecanlı ama aynı zamanda en kafa karıştırıcı süreçlerden biridir. İnternette, dergilerde ve televizyon programlarında birçok farklı bilgiye maruz kalınması gebelik sürecinde beslenmeden anne bebek sağlığına kadar geniş bir alanda soru işaretleri doğurmaktadır. Bu yazımda gebelik sürecinde beslenmeye dahil edilmesi gereken vitamin ve mineraller özelindeki soruları yanıtlamaya çalışacağım.
*Gebelik döneminde kullanılacak vitamin ve mineral takviyeleri belirlenirken anne adayının kan testlerinden elde edilecek sonuçlar dikkate alınır. Bilinçsiz bir şekilde takviye kullanılmamalıdır.