Genel Cerrahi Cerrahi İşlemler

Yazar H. Murat Ulutagay • 25 Mart 2024 • Yorumlar:

Kasık fıtığı ameliyatı genelde spinal anestezi ile bölgesel uyuşturma sağlanarak genel anestezi almadan yaklaşık 4 cm lik küçük bir kesi ile yamalı olarak 15/20 dakikada yapılabilmektedir.ameliyattan 2/3 saat sonra hastanın taburcusu yapılmaktadır.

Pilonidal sinüs (kıl dönmesi) ameliyatı genelde spinal anestezi ile bölgesel uyuşturma sağlanarak genel anestezi almadan 15 dakika süren ve aynı günde operasyondan 2 saat sonra taburcu edilerek tedavi edilebilir.

Koltuk altı ve kasık bölgelerinde oluşan kıl dönmeleri ve apseleri lokal anestezi altında ağrı duymadan boşaltılarak ve üretken zarı cerrahi olarak çıkarılıp 5/10 dakikalık operasyonlarla tedavi edilebilir;

Hemoroid ameliyatı genelde spinal anestezi ile bölgesel uyuşturma sağlanarak genel anestezi almadan yaklaşık 20/25 dakikalık bir operasyon olarak gerçekleştirilmektedir.ameliyattan 2/3 saat sonra hasta taburcu edilmektedir. Göbek fıtığı ameliyatı genelde spinal anestezi ile bölgesel uyuşturma sağlanarak genel anestezi almadan yaklaşık 4 cmlik bir kesi ile ve daha sağlam olması açısından mesh (yama) ile yapılmakta ve ameliyattan 2 saat sonra hasta taburcu edilerek evine gönderilmektedir.

Tırnak batması rahatsızlığı lokal (bölgesel) anestezi yapılarak tırnak yatağı revizyonu ve tırnak çekimi yaklaşık 10 dakikalık bir operasyonla yapılmakta ve elektrokoter cihazı kullanarak dikiş atılmadan yapılmaktadır.

Vucütta sıklıkla ayakta ve diğer bölgelerde oluşan deri kalınlaşmaları ve nasırlaşmalar cerrahi olarak tamamen çıkarılarak 10 dakika süren ameliyatlarla tedavi edilmektedir.Tüm vucütta deri ve deri altında oluşan nevüs (ben), hemanjiyom (kan beni), lipom (yağ bezesi) ve şüpheli lezyonlar yaklaşık 5/10 dakikalık operasyon ile lokal anestezi altında yapılabilmektedir.

Yüz ,boyun ve görünen bölgelerde uygun vakalarda estetik dikiş atılarak iz kalma olasılığı azaltılmaktadır.Anal ve genital bölgede oluşan siğiller lokal anestezi altında elektro koter cihazı kullanılarak dikiş kullanmadan yakılarak 5/10 dakikalık kısa süreli operasyonlarla tedavi edilmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)

Yazar

H. Murat Ulutagay

Genel Cerrahi Op. Dr.

Randevu al