Genital Estetik Ameliyatları ve Estetik Haz

Genital estetik ameliyatlar son yıllarda ülkemizde de dünya ile paralel olarak artmaktadır. Tüm vücutta yaygın olan ‘estetik güzellik anlayışı’ genital bölge için de talep oluşturmaktadır.

Estetik amaçlı yapılması yanında, bu ameliyatların cinsel hazza ve orgazma pozitif etkileri bildirilmiştir. Özellikle son yıllarda kadınların cinsel farkındalığının artmasına bağlı ‘Cinsel haz ve orgazm’ tedavileri ile ilgili uygulamalar hızla artmaktadır.

Genital estetik uygulamalar
Genital estetik ameliyatlar içinde sıklıkla Labioplasti, Klitoral hudoplasti, Vajina daraltma yapılmaktadır. Bu ameliyatlara ek ya da tek başına uygulanabilen genital PRP (plateletten zengin plazma uygulamaları), G Noktası büyütme işlemleri, Vajinal lazer rejuvenasyon, genital radyo frekans işlemleri vardır. Bu işlemlerin orgazma önemli katkısı gösterilmiştir.

 

Cinsel haz ve kadın cinselliği

Kadın cinselliği temel olarak 5 aşamadan oluşan bir süreçtir. Cinsel hazzı anlamak için bu sürece hâkim olmak gerekir. Cinsel haz yani orgazm bu aşamaların en kısa sürenidir.
 

1.aşama; ‘cinsel istek’ sürecidir, saatler günler sürebilir.

2.aşama; ‘uyarılma fazı’ başlar, birkaç dakikadan saatlere kadar değişebilir. 3.aşama; ‘plato fazı’ ise birkaç saniye ile dakikada orgazm ile son bulur.

4.aşama; ‘orgazm fazı’ saniyeler süren yoğun cinsel hazzın yaşandığı dönemdir.

5. aşama; ‘gevşeme fazı’ orgazm sonrası çözülmedir.

 

Orgazm nasıl oluşur?

Orgazm; kadın cinselliğinde zevkin ve doyumun zirvesi olarak tarif edilebilir.  Yunanca kökenli olan orgazmın sözlük anlamı ‘şehvetli heyecan’ olarak çevrilmiştir.

 

Orgazm, cinsel birleşme esnasında uyarılmanın tepe noktasında vajina, perine ve rahim bölgesindeki kasların ritmik şekilde kasılmasıdır. Bu kasılmalar beynin kontrolü altındadır ve tüm vücutta meydana gelebilir. Bu ritmik kasılmalar esnasında kalp hızı artar, solunum sayısı artar ve saniyeler süren yoğun cinsel haz yaşanır.

 

Orgazm; klitoris, vajina ön duvar, üretra çevresi ve anüs etrafının cinsel birleşme ile ya da dışarıdan uyarılma (mastürbasyon) ile tetiklenmesi ile oluşur. Kadın genital organlarının hassas kısımlarına yapılan cerrahi ya da medikal işlemler ile bu uyarılmanın süresi ve yoğunluğu artırılabilir.

 

Labioplasti ve cinsel haz
Labioplasti; en çok yapılan genital estetik ameliyattır. Labioplasti kelime anlamı olarak hem ‘iç dudak estetiği’ hem ‘dış dudak estetiği’ni içerir. Günlük pratikte iç dudak estetiği, ‘küçük dudak estetiği’ olarak kullanılır.

 

Labioplasti, doğuştan ya da sonradan oluşan dudaklardaki asimetri, hipertrofi (büyüme), sarkma, kararma ve kırışıklıkların cerrahi olarak düzeltilmesidir.

Labioplasti, iç dudakların kesilmesi, küçültülerek estetik dikişler ile dikilmesidir.

 

Labioplastinin en sık yapılma sebebi labial hipertrofidir. Ayrıca labial asimetri, geçirilmiş başarısız labial cerrahi de labioplasti sebepleridir.

 

Labioplasti kişinin estetik kaygıları sonucu yapılır. Deneyimli merkezler tarafından yapılan ameliyatlarda başarı ve memnuniyet oranı çok yüksektir. Özellikle sarkan iç dudaklar nedeniyle eşinden utanan, ilişkiye odaklanamayan ve cinsel isteksizlik yaşayan kadınlarda cinsel hazza çok büyük katkı sağlar. Ameliyat sonrası ilişkide özgüveni yükselen kadınlar uyarılma ve orgazm fazlarını çok daha yükseklerde yaşadığını ifade etmektedirler.

Klitoral hudoplasti ve cinsel haz
Klitoris; labia minörler ile aynı hat üzerinde yer alan ve cinsellikte orgazmı sağlayan, yoğun sinir ağı ve kanlanması olan bölgedir. Klitoris üzerindeki fazla deri katlantıları labioplasti sonrası dönemde fazlalık olarak görünüp bir ‘mikro penis’ görünümüne yol açar. Bu deri katlantısının çıkartılmasına ‘Klitoral hudoplasti’ denir.

Klitoral hudoplastide ‘Ters Y Plasti’ tekniği ile istenilen görüntü tam olarak sağlanır. Üstelik klitoris üzeri fazla deri kıvrımları kaldırıldığı için orgazma ulaşmak daha hızlı ve kolay olabilir. 

Cinsel hazzın kaynağı olan klitoral uyarımın, klitoral hudoplasti sonrası belirgin olarak arttığı belirtilmektedir. Bu operasyonu geçiren hastalar ilk ilişki deneyiminden itibaren klitoral orgazmın daha hızlı ve şiddetli olduğunu ifade etmektedirler.

Vajinoplasti ve cinsel haz
Vajina halk dilinde ‘hazne’ olarak geçen, cinsel ilişkiye girilen ve doğumun gerçekleştiği tüp şeklinde yapıdır. Vajinoplasti; vajinal genişlik şikâyeti olan kadınlara vajinanın dar, sıkı ve eski formunda olması için yapılan estetik ve işlevsel amaçlı bir genital estetik operasyondur.

Vajinoplasti cerrahi teknik olarak; vajen arka duvarından fazla olan dokunun vajinal kanal boyunca üçgen şeklinde çıkartılması ve enine dikişler ile kapatılarak dar bir kanal oluşturulmasıdır.

Vajinoplastinin fonksiyonel, estetik ve psikolojik faydaları vardır.

Vajinal dolgunluk, gaita ve idrar problemleri, vajinal baskı hislerinden kurtulan hastanın günlük hayat kalitesini artırır. Estetik olarak düzelen görünüm ile kadınların kendine olan güveni artar. Cinsel birleşme sırasında tam olarak kavrayamama sonucu kendisinde ve eşinde cinsel haz azalması olan kadın, daralan ve sıkılaşan vajina ile tam birleşme yaşar. Vajinal ön duvara ve klitorise penisin direk baskı yapması ile orgazm tetiklenir ve cinsel hazza ulaşmak kolaylaşır.

Lazerle vajina yenileme ve cinsel haz

Lazer vajinal yenileme, genital estetikte en sık olarak vajina daraltma-sıkılaştırma ve gençleştirme ya da cinsel hazzı arttırma için kullanılmaktadır. 'Lazer Vajinal Rejuvenasyon' (LVR) olarak da bilinmektedir. Cerrahi olmayan, anestezi gerektirmeyen bir uygulamadır. İşlem sonrası normal hayata dönüş hızlı olmaktadır. Komplikasyon oranı nadirdir.

 

Lazer uygulama ile ısı etkiyle vajinal duvarlar yeniden yapılandırılmakta ve sıkılaşmaktadır. Vajinal genişlik nedeniyle cinsel haz kaybı ve orgazm problemi olan kadınlar için mükemmele yakın bir tedavi şeklidir.

 

Genital radyo frekans ve cinsel haz
Genital radyo frekans, ısı etkisi ile cerrahi olmayan vajinal daraltma ve cinsel haz eksikliği tedavisidir. Vajinal duvarlara uygulanan radyo frekans ağrısız, anestezi gerekmeyen, hızlı etkili bir yöntemdir. Özellikle vajinal ön duvar ve G noktası bölgesine yapılan uygulamalar ile cinsel haz artışı yaşanmakta ve orgazm sıklığı artmaktadır.

 

Genital Prp ve cinsel haz

Genital PRP uygulamaları cinsel haz tedavileri için son yıllarda gündeme gelen bir uygulamadır. Genital PRP (Platelet Rich Plasma); kişinin kendi kanından hazırlanan plazmanın dış ve iç genital bölgeye uygulamasını içerir. Bu uygulamama ile genital gençleşme, sıkılaşma, cinsel haz artırma ve orgazm sorunlarının tedavisi amaçlanmıştır.

 

O shot (Orgazm Aşısı) nasıl uygulanır? 

İlk kez Amerika’da uygulanan bu tedavi, özellikle vajina ön duvarı ve klitoris etrafına PRP uygulamasıdır. Bu işleme ‘orgazm aşısı’ adı verilir. Cinsel haz problemleri, orgazm olamama ve idrar kaçırma şikayetleri nedeniyle uygulanmaktadır.  

 

G noktası büyütme ve cinsel haz
G noktası; vajen ön duvarında, üretra komşuluğunda fonksiyonel olarak tanımlanan bir bölgedir. Cinsel haz ve orgazmın kaynağı olarak ifade edilir. Bu bölgenin belirginleştirilmesi için uygulanan ‘hiyalüronik asit enjeksiyonları’ ya da ‘yağ dolguları’ cinsel haz problemleri ve orgazm sorunları tedavisinde etkili bulunmuştur.

 

Genital estetik işlemler sonrası kadın cinselliği

Genital estetik ameliyatlarının cinsel hayat üzerine amaçlanan sonuçları, hem kadın hem de erkek eşte cinsel ilişkideki hissin iyileştirilmesi, cinsel hazzın yoğunlaştırılması, orgazm işlevinin sağlanması ve kolaylaştırılmasıdır.
 

Cinsel haz problemleri fiziksel ve psikolojik nedenlere bağlıdır. Cinsel haz amaçlı kullanılan tüm teknikler eskisine göre artmış haz ve orgazm ile sonuçlanır. Ancak bu problemin fiziksel boyutuna yönelik çözümlerdir. Psikolojik kökeni olan vakalarda cinsel terapi tekniklerinin de kullanılması önerilir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)