Genital Estetik Nedir?

Kadınların giydikleri dar pantolon, tayt, mayo gibi giyimlerinde genital bölge dış taraf görüntüsünden hoşlanmayan kadınlar bu operasyonu yaptırırlar. Diğer bir sebepte cinsel yaşantı da cinsel bölgelerin vajinanın iç dudak dış dudak kısımlarının büyük olması , genital bölgenin renk bozukluğu estetik görünümü güzel olmasını isteyen kadınlar bu estetik operasyon için başvurur ve genital estetik yaptırırlar. En sık yapılan bir ameliyattır. Genital estetik için yapılan işlemler şöyledir.

1-İç dudak küçültme labium minus .bilimsel adı ise labioplastidir.

2-Genital bölge vajinadaki şekil bozukluklarının düzeltme operasyonu

3-Genital şişkinlik ve yaşlanma çizgilerinin düzeltilmesi

4-Vajina iç ve dış dudaklarının sarkmasının düzeltilmesi

5-Vajina daraltma- sıkılaştırma

6-Kızlık zarı dikimi/Hymenoplasty

7-G noktası olarak sınıflandırabiliriz.

Bu operasyonlar ağrısız ve sancısız uzman jinekoloğun deneyimi ,becerisi ve tecrübesi ile yapılan bir operasyondur. 

Uygulamada kullanılan C02 Lazer yardımıyla sonuçlardan çok memnun kalınmaktadır.

        Vajina  Daraltma  Vajina Estetiği Nedir?

 

Bazı kadınlar kendi dış genital organlarından hoşnut olmazlar. Genelde vajinal normal doğum yapmış kadınlarda doğum esnasında vajinal dokuların gerilmesine ve sonrasında da  normal haline dönmemesine bağlı olarak ortaya çıkan ve kadınların istemediği tercih etmedikleri bir estetiktir. Normal doğum esnasında bebeğin iri doğması , bir den fazla normal doğum yapılması ,doğumda kesilen epizyonun düzgün dikilmemesi , diğer bir neden de yaşlanmaya bağlı durumlar da vajinanın genişlemesi söz konusudur. Vajina genişleyen esneyen deforme olabilen bir organdır.   Cinsel ilişki de penisi tam kavramayan vajina ilişkinin zevksiz olmasına yol açacağı için  pek çok kadınların sıkça istediği bir estetik işlemi olmaya başlamıştır. Vajinoplasti  ise bu estetiğin bilimsel adıdır. Vajina kelimesi Latince anlamı kavrayan organ, saran organ anlamından gelen vagina kökünden gelmektedir.

 Vajina Estetiği Vajinoplasti Nasıl Yapılmaktadır?

 

Vajinoplasti yani vajina daraltma operasyonunda vajinanın son  5-6’lık kısmı daraltılmaktadır. Vajinanın geniş olan kısmı arka duvarı ve yan duvarları çıkartılır gevşemiş durumdaki vajinadaki kaslar sıkıştırılır, gerekli kadar mukoza ve kas dokusu yaklaştırılır ve işlem tamamlanır. Bu ameliyatta vajinanın boyunda kısalma olmaz. Ameliyat  ek bir işlem çıkmaz ise  yani iç dudak küçültme ameliyata dahil değil ise 40 ya da 45  dakika sürer. Genelde vajina daraltma ve iç dudak küçültme ameliyatı ikisi bir hastalardan istenilen bir operasyondur.  Adet (regl) döneminin bitmesi ile yapılır. Operasyon sonunda hasta normal yaşantısına 1 gün ya da 2 gün sonra dönebilir. Cinsellik için en az 1 ay gibi zaman geçmesi gerekir.

Lazerle vajina gençleştirme sıkılaştırma işlemi sonrasında kişi günlük yaşantısına aynen kaldığı gibi devam edebilmekte , ertesi gün cinsellik yaşayabilmekte hatta vajinal darlığının hissine ilk seanstan itibaren çiftler anlayabilmektedir . Lazerle vajina daraltma sıkılaştırma seansları 30 gün arayla olmakta kişisel vajina genişliğine ve istenilen hedefe göre 2-6 seans gerekebilmekte. Mutlu cinsellik ve rahat bir uyum cinsellikte arzu edilen bir durumdur.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Mustafa Nuri Alihanoğlu Kadın Hastalıkları Ve Doğum Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)