Genital Estetik Operasyonlar

Labioplasty: İç dudaklar ergenlik ya da gebelik döneminde,hormonların ya da kullanılan ağda yöntemlerinin etkisiyle şekil ve renk değişimine uğrayabilmektedir. Kadın toplumunda yaklaşık %60 oranında bu şekil ve renk bozuklukları görülmektedir. Normalde kişi ayakta durduğunda; iç dudaklar, dış dudakların içinde olmalı ve dışarıdan bakıldığında görülmemelidir. İç dudak rengi de pembemsi doğal mukoza renginde olmalıdır. İç dudaklar,dış dudakların dışına çıktığında; dışarıda kalan kısmın rengi,koyu kahverengi hatta siyaha kadar renk değişimine uğramaktadır. Yine dışarıda kalan kısım,pantolon giyildiğinde ya da sert zemıne oturulduğunda sıkışmakta ve acı duyulmasına yol açmakta,bikini bölgesinin kabarık bir şekilde belli olmasına neden olmaktadır. Ayrıca vajinanın temiz kalmasını engellediğinden biriken akıntıya bağlı vajinal enfeksiyona ve kötü koku oluşumuna sebep olmaktadır. Bu durumun kesin çözümü labioplasty olarak adlandırılan operasyonla mümkündür.

Operasyonu kendime ait olan klinik ortamında,lokal anestezi altında yapıyorum. İşlem sırasında kesinlikle ağrı ve acı hissiyatı olmuyor. İşlemin ortalama 2 saatlik bir süresi vardır. İşlem sonrası hastanın kontrolleri yapılıp ortalama 1 saatlik dinlendirilmeden sonra evlerine sağlıkla gönderilir.

  • Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

  • İşlem sonrası 3 gün süreyle işlem bölgesine su değdirilmeyecektir.

  • Günlük yarım ped kadar kanama olabilir,daha fazla kanama beklenmemektedir.

  • Önerilen ilaçların düzenli bir şekilde kullanılması gereklidir.

  • İşlem sonrası maksimum 3 gün belirgin ağrı hissiyatı olur,ortalama 10 güne kadar da hafif ağrılı şekilde seyreder.

  • 1 ay boyunca dikişler ve ödem açısından tam iyileşme sağlanmadığı için,kişinin işlem yapılan bölgeyi incelememesi önerilir.

  • Yaklaşık bir buçuk ay cinsel aktivite önerilmez.

VAJİNAL DARALTMA

Geçirilmiş gebelikler ya da iri bebek doğumlarına bağlı olarak vajinada bollaşma şikayeti olabilmektedir. Bu durum cinsel aktivitede yetersiz haz,vücut hareketlerinde vajinadan sesli hava çıkışı gibi olumsuz sonuçları doğurmaktadır.

Vajina bollaşması,bollaşmanın derecesine göre lazerle ya da operasyonla çözümlenebilmektedir. Operasyon yapıldığında başka herhangi bir tedaviye gerek duyulmaz. Kesin çözümdür.

Lazerle vajinal bollaşma tedavisinde, ortalama 2 yılda bir tekrarlayan lazer seansları gerekmektedir. İşlemin süresi 20 dakikadır ve anestezi gerektirmez.

Vajinal daraltma operasyonu ortalama 45 dakika kadar sürer. İşlem lokal anestezi altında yapılır.

  • Vajinal Daraltma Operasyonunda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

  • İşlem sonrası yaklaşık 45 gün cinsel aktivite önerilmez.

  • Önerilen ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır.

  • İşlem sonrası 2 gün boyunca,işlem yapılan bölge suyla temas ettirilmemelidir.

  • Lazerle Tedavi Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

  • İşlem sonrası 15 gün cinsel aktivite önerilmez.

  • İşlem sonrası vajinal akıntı biraz fazla ve sıvı şekilde olabilir,bu durum normaldir dikkate alınmamalıdır.

VULVAR DOLGU 

Zamanla yağ doku yapısının zayıflamasıyla birlikte dış dudaklarda sarkma ve düzleşme meydana gelebilir. Bu durum vulvar dolgu dediğimiz işlemle çözümlenebilir. 

Vulvar dolgu için Hyolüronik Asit ya da hastanın kendisinden liposuction işlemiyle alınan yağ hücreleri kullanılır. 

Hyolüronik Asit Dolgusu: Çok nadir görülen allerji ihtimali dışında herhangi bir riski yoktur. Ortalama  1-1,5 yılda bir işlemin tekrarı gerekir. Muayenehane ortamında yapılabilir.

Yağ Dolgusu: Hastanın kendi hücreleri kullanıldığı için allerji riski yoktur.

LAZERLE GENİTAL BÖLGE VE KOLTUK ALTI RENK AÇMA

Kullanılan ağda yöntemleri, gebelik ve hormonal değişilikler,mevcut insülin direncine bağlı olarak koltukaltı ve genital bölgede renk koyulaşması karşımıza çıkmaktadır. Bu problem lazer ile giderilebilmektedir. Hastanın ağrı eşiğine göre anestezi ihtiyacına karar verilir. Maksimum bir ay aralarla 2 seans uygulanır. Ancak çoğu hasta birinci seans sonunda istediği görüntüye kavuşur.

  • Dikkat Edilecek Hususlar:

  • İşlem sonrası 3 gün suyla temas önerilmez.

  • Önerilen ilaçlar düzenli olarak  kullanılmalıdır.

VAGİNAL REJUVENASYON(VAJİNAL YENİLEME)

Özellikle menopoz dönemindeki kadınlarda; hormonal sebeplerden dolayı vajinal kuruluk,sık tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları,cinsel aktivitede zorlanma,cinsel isteksizlik ve tedaviye dirençli akıntılarla karşılaşabilmekteyiz. Bu problemlerin çözümü ise vajinal bölgeye uygulanan lazer işlemidir. Uygulanan lazer ile gönderilen atışlarla vajinadaki kollajen yapı uyarılır ve yeni bir vajina yapısı oluşumu tetiklenir. Uygun vakalarda vajinal lazer tedavisi PRP işlemi ile kombine edilir. Sonuçlar büyük oranda yüz güldürücü olur. Ortalama 2 yılda bir seans önerilir.

PRP(PLATELET RICH PLAZMA) TEDAVİSİ

Menopoz dönemindeki kuruluk,tedaviye dirençli akıntı gibi problemlerin yanı sıra hangi yaş grubu olursa olsun cinsel isteksizlik ve anorgazmi problemlerinde de uygulanan bir yöntemdir.

Hastanın kendi kanından belli bir miktar tüpe  alınan kan, santrifüj edilerek trombositten zengin kısım ayrılır. Bu kısım vajina içerisinde özellikle Gshut ve Oshut olarak bilinen uygulama kapsamında belli noktalara enjekte edilir. Uygulama sonrasında büyüme ve yenileme faktörleri aktive olarak ortalama iki hafta içerisinde etkisi görülür.  Uygun vakalarda vajinal lazerle kombine edilir.

İDRAR KAÇIRMA TEDAVİLERİ

Kadınların neredeyse %70inde özellikle 40 yaş ve üstünde idrar kaçırma şikayeti mevcuttur.

Hasta ile yapılan görüşme sonrası belirlediğimiz derece çok ileri boyutta değil ise lazerle idrar kaçırma tedavisi yapılmaktadır. 1 ay aralarla maksimum 2 seans lazer tedavisi uygulanabilmektedir. Ancak genellikle ilk seans takibinde ikinci seansa çok ihtiyaç duyulmamaktadır. Muayenehane ortamımızda anestezi gerekmeden yapılan bir işlemdir. Yaklaşık 20 dakikalık süresi vardır. Ağrı,acı hissi yoktur. 15 gün sonrasında hasta cinsel aktivitesine geri dönebilir.

Eğer daha ileri boyutta idrar kaçırma problemi tespit edilmiş ise; cerrahi prosedürlere başvurulur. Cerrahi müdahale; vajinal bölgede 3-4 cmlik bir kesi ile hastane ortamında lokal anestezi altında yapılır. İşlem sonrası 1 gece hastanede sondalı bir şekilde kalınır. Postop 1. Günde sonda çıkarılır ve hasta spontan idrarını yaptıktan sonra taburcu edilir. Kesin çözümdür. Geri dönüşü yoktur.

 

LAPARASKOPİK (KAPALI YÖNTEM) OPERASYONLAR

Laparaskopi: Göbek deliğinden 1 cm kesi yapılarak karın içerisine yerleştirilen kamera eşliğinde yapılan operasyonlardır. Kapalı ameliyat olarak da bilinir. Bu operasyonlarda hastanın karın cildinde 0,5-1 cmlik 3 farklı bölgede kesi yapılır. 

Bu yöntemle;

  • Rahim Alma

  • Yumurtalık Kistlerinin Alımı

  • Tüplerin Bağlanması,Açılması,Kontrolü

  • Rahimdeki Myomların Alınması  işlemleri yapılabilmektedir.

İşlem türüne göre 30 dk ile 2 saat arasında bir zaman alır. İşlemin ertesi günü hasta ağrısız acısız bir şekilde taburcu edilir. 2 hafta sonra iş hayatına dönebilir. Görsel olarak da hastanın karnında kocaman kesi olmamış olur.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Sultan Buğday Kadın Hastalıkları Ve Doğum Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)