Genital Estetik

Genital estetik nedir?
Kadın dış cinsel organlarının görünüm ve yapısını düzeltmek amacıyla yapılan işlemlere genital estetik denir. Genital estetik ifadesi vajina estetiği, cinsel organ estetiği, cinsel estetik, vajen estetiği, vajinal estetik, cinsel bölge estetiği, vulva estetiği gibi değişik şekillerde de ifade edilebilmektedir. Kadında ‘vulva’ denilen dış cinsel organları şu kısımlarda oluşur; pubis tepesi (mons pubis),dış dudaklar (labium majus),iç dudaklar (labium minus),klitoris, perine, kızlık zarı (hymen). Bu dış cinsel organ bölümlerine ve vajinaya hastanın isteği ve ihtiyacına göre düzeltici estetik işlemler yapılabilmektedir. Genital estetik, ameliyat ve ameliyat dışı yöntemlerle yapılabilir. Genital estetik operasyonları ile cinsel organlarında istediği görünüm ve fonksiyona kavuşan kadınlar cinselliklerini daha rahat yaşayabilmektedirler. Cinsel öz güvenin ve hazzın artmasına katkı sağlayan estetik uygulamalar kadınların aile hayatları ve sosyal hayatlarında daha başarılı olmasına yardımcı olmaktadır.Kadınların vajina bölgesinde meydana gelen şekil bozukluklarının ya da doğuştan gelen anormal yapısının fiziksel ve yapısal açıdan onarımını sağlayan operasyonlar, genital estetik adı altında toplanmaktadır. Estetik operasyonlar, genellikle dış görünümün onarılması amacı ile yapılsa da, görüntüden ziyade fonksiyonel ve psikolojik mağduriyetin giderilmesi adına, günümüzde genital estetik alanına olan ilgide büyük bir artış görülmektedir. Özellikle vajinanın elastikiyetin kaybetmesine bağlı olarak, cinsel ilişkiden zevk alamama durumları da genital estetik ile onarılabilmektedir.

Kadınların genital organını estetik bulmaması, cinsel ilişkiden zevk alamama ve cinsellik hakkındaki
dogmatik düşünceler, psikolojik olarak kişinin cinsel hayatını ve çiftler arası iletişimi engellemektedir. Estetik kaygısı yaşayan kadınlarda; yanlış anlaşılma, çekingenlik ve utangaçlık gibi duygular ağır basabilmektedir. Bu faktörler de cinsel hayatın olumsuz etkilenmesine yol açar. Ayrıca bu duygulara neden olan deformasyon, şekil bozukluğu, cilt rengindeki değişimler cinsel hayatı olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Vajinanın fiziksel olarak uğradığı bu değişimler, kişinin genital estetiğe başvurması ile giderilebilmektedir

Genital estetik neden çok yaygınlaştı?
Günümüzde internet kullanımının artmasıyla iletişim ve bilgi edinme yolları artmış, yüz yüze
konuşulamayan konular kadın formlarında veya sosyal medyada rahatça konuşulabilir olmuştur. Cinsel organlara dair konular tabu olmaktan çıkmaya başlamıştır. Bu yüzden genital estetik ameliyatları son 20 yılın en büyük estetik operasyon trendi haline gelmiştir. Batı toplumlarında her yıl binlerce kadın bu uygulamaları tercih etmektedir. Genital estetik ameliyatlar daha iyi cinsel fonksiyonlara, kişinin kendini daha iyi hissetmesine ve daha iyi görünüm sağlanmasına yardım etmektedir.

Genital estetik hangi durumlarda yapılır?
Günümüzde kadınlar sadece burnunun güzelliği veya yüzünün genç görünmesi değil, cinsel organları dahil tüm bedeniyle güzel ve barışık olmayı istemektedir. Vajinal doğum sonrasında vajinanın aşırı açılmasıyla vajina girişinin bozulması ve vajina kanalının genişlemesi cinsel birleşmede partnerlerde haz azalmasına neden olabilmektedir. Vajinada oluşan aşırı genişliğe bağlı olarak vajina tarafından penis kavranamayıp çiftlerde heyecan azalması yaşanabilmektedir. Yapılacak basit bir düzeltici ameliyatla vajina daraltılabilmekte ve eski haline getirilebilmektedir. İç dudakların farklı boyutta veya çok büyük olması ve renk değişimi, aşırı sekresyonlar, ıslaklık hissi, koku, sık enfeksiyon, sürtünmeye bağlı tahriş oluşumu, görünüm bozukluğu, cinsel ilişkide ağrı gibi nedenlerle genital estetik istenebilmektedir.

Genital estetik uygulamaları nelerdir?
Vajina daraltma,
Labiaplasti adı verilen iç ve dış dudakların küçültülmesi,
Uzun olan klitoris kılıfının küçültülmesi,
Skarlı iyileşmiş olan doğum dikişlerinin düzeltilmesi,
G noktası adı verilen cinsel haz için önemli vajina bölgesine dolgu enjeksiyonları,
Vajina sıkılaşması için vajinal kanala lazer ve radyo frekans uygulanması,
Labialardaki koyu renklerin lazer ile giderilmesi,
Çok geniş yelpazede değişik genital estetik işlemler yapılabilmektedir.

Kimler genital estetik yaptırabilir?
18 yaşını geçmiş her kadın genital estetik yaptırabilir. Genital estetik yaptırmak için üst yaş sınırlaması yoktur. Genel sağlığı yerinde olan 80 yaşındaki kadın bile ihtiyacına göre genital estetik uygulamaların birini veya birkaçını yaptırmayı tercih edebilir. Genital estetik yaptırmak için evli yada bekar olmanın da bir önemi yoktur. Bakireler de genital estetik yaptırabilir. Bakirelerin en çok tercih ettiği iç dudak estetiği sırasında kızlık zarı zarar görmemektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Kübra Zengin Altintaş Kadın Hastalıkları Ve Doğum Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Kübra Zengin Altintaş

Kadın Hastalıkları Ve Doğum Op. Dr.

Randevu al