Genital Estetik

GENİTAL ESTETİK NEDİR?

Psikolojik, sosyolojik, fizyolojik, hijyenik, estetik ve seksüel problemlere yol açabilen, bayanların dış ve iç genital organlarında, doğuştan yada sonradan çeşitli sebeplerden dolayı oluşan şekilsel bozuklukların giderilmesi için yapılan tedavilerdir.

Genital estetik tedavi yöntemleri *Cerrahi uygulamalar,

*Lazer uygulamaları, *Medikal uygulamalar olabiliyor.

*Medikal uygulamalar olabiliyor.

EN SIK GÖRÜLEN ŞİKAYETLER:

Bazı hastalarımız gerçekten şikayeti olduğu için geliyor, bazı hastalarımız da  çekindiği, utandığı için şikayet olarak dile getirmese de, muayene esnasında biz farkına varınca şikayetlerini paylaşıyorlar.

Küçük dudakların büyük dudaklardan daha büyük ve/veya asimetrik olduğu durumlarda, en sık görülen sağlık problemleri: kötü kokulu akıntı, sık tekrarlayan vajinal enfeksiyon, idrar yolu enfeksiyonu, giydiği kıyafete sürtünme yarattığı için genital bölgede ağrı, hassasiyet ve tramvatik yaralanmalar gibi sağlık problemleri olabiliyor. Aynı zamanda bu problem nedeniyle özgüven eksiklikleri de oluşabiliyor. Bu yüzden genç kızlarımızda flört edememe, evlenme korkusu yaşayabiliyor. Evli olan hastalarımızda da cinsel problemler yaşayabiliyorlar. Dar kıyafet giyildiğinde tayt, bikini gibi, hoş olmayan görüntüler oluştuğu içinde hastalarımız şikayet edebiliyor.

Vajınanın genişlediği durumlarda ise,  en sık gördüğümüz sağlık problemleri; vajinal enfeksiyonlar, akıntı, koku, cinsel birleşme esnasında zevk alamama, birbirlerini hissedememe ve bazen de kontrolsüz bir şekilde vajenden gaz çıkma durumları, idrar kaçırma veya büyük tuvaletini yaparken zorlandığı için parmağı ile vajinanın arka duvarına bastırma ihtiyacı olabiliyor. Bütün bunlar yaşanırken işin birde psikolojik boyutu oluyor. Çünkü yaşanılan özgüven eksikliği, evliliğinde de bazı cinsel problemlere yol açabiliyor. Doğumda epizyotomi sonrası atılan dikişler, bazı hastalarımızda kötü iyileşebiliyor ve skar bırakabiliyor. Skar dokusu da hastalarımızda ağrı, acı, hassasiyet ve cinsel birleşememe gibi şikayetlere yol açabiliyor. Bu sebeplerden dolayı hastalarımız bize bunları düzelttirmek için başvurabiliyor.

GENİTAL ŞEKİL BOZUKLUKLARIN NEDENLERİ?

Genital organlardaki şekil bozukluklarının çeşidine göre nedenleri değişiyor. Labia minus dediğimiz iç dudakların büyük ve asimetrik olduğu durumlar genelde doğuştan görünse de gebelik gibi hormonal durumların değiştiği durumlarda, yapılan doğum sayısıyla alakalı olarak da iç dudaklar büyüyebiliyor.

Vajinanın geniş olması ise; yaşla birlikte kollajen dokunun azalması, menapozda östrojen hormonunun azalması, gebelikte hormonal değişimler, hızlı kilo alıp verme, bebeğin yaptığı baskı, çok doğum, zor doğum, müdahaleli, vakumlu doğumlar, kilolu bebek doğurma sebeplerinden dolayı da vajina genişleyebiliyor.

GENİTAL ESTETİK UYGULAMALARINDA HER HANGİ BİR YAŞ GRUBU VAR MI?

Labia minusların büyük olduğu durumlar daha ziyade doğuştan olduğu için, en fazla  genç kız gruplarımız ve evlenme korkusu yaşayan genç bayanlar. Bu hastalarımızı, bekar olsalar da ameliyatlarını yapabiliyoruz ve kızlık zarına kesinlikle zarar vermiyoruz. Labia minusların büyük olma durumlarını daha çok genç kızlarda görsek de ileri yaş gruplarında da değişik faktörlerden dolayı talep görüyoruz.

Vajinoplasti uyguladığımız hastalarımız, daha ziyade 40 yaş ve üstü. Çünkü ilerleyen yaş ile birlikte kollajen doku azalıyor ve vajende sarkma meydana geliyor. Menapoz durumunda östrojen hormonunun azalması ile birlikte vajinal sarkma, idrar kaçırma gibi problemler daha çok oluyor. Doğum sayısının fazla olduğu hastalarımızda vajinoplasti ihtiyacı daha fazla oluyor.

GENİTAL ESTETİK AMELİYATLARI NELERDİR?

Labiaminoraplasty(Küçük dudakların simetrik olarak küçültülmesi)

 

Labiamajoraplasty(Büyük dudakların küçültülmesi, yeniden şekillendirilmesi)

 

Clitoral hood reduction (Klitoris küçültülmesi ve şekillendirilmesi)

 

• Vaginoplasty(Vajina daraltma)

 

•Perineoplasty (Perine bölgesinin düzeltilmesi)

 

•Hymenoplasty (Kızlık zarı onarımı)

 

•Revisionsurgeries (eski ameliyat skarı düzeltme)

 

 

GENİTAL ESTETİKTE ALTERNATİF YÖNTEMLER VAR MIDIR?

Laser Terapi

    Vajınal daraltma

     İdrar kaçırma tedavisi

     Genital beyazlatma ve gençleştirme

     Vajınal atrofi tedavisi

 

•G-Noktası büyültme

     Hyaluronik asit dolgu

       Kendi yağ dokusu ile dolgu

       PRP uygulama

Genital bölgenin yenilenmesi :

          Kök hücre uygulaması

          Genital PRP uygulama

          Mesoterapi

KADINLARIMIZ NEDEN İDRAR KAÇIRIR ?

İdrar kaçırmanın birçok sebebi olsa da kadınlarımızda en çok stres tip idrar kaçırma dediğimiz karın içi basıncın arttığı öksürme, gülme, ıkınma gibi durumlarda olan idrar kaçırma çeşidini görüyoruz. Bunun en sık sebebi, kişinin kendi zayıf bağ dokusu nedeniyle, mesane tabanını, mesane boynunu ve idrar borusunun altını destekleyen vajen dokusunda sarkma meydana gelebiliyor. Bu durum yaşla artabiliyor. Kişinin kendi yapısı buna müsait ise, ilerleyen yaş ile birlikte kollajen dokusunun azalmasıyla, idrar kesesinde sarkma iyice artabiliyor. Menapoz döneminde östrojen hormonunu yitirdiğimiz zaman, bu sarkma daha da artabiliyor ve dolayısıyla idrar kaçırma şikayeti daha da artabiliyor. Üzerine çok doğum, çok gebelik, zor doğum, kilolu doğum, vakumlu doğum eklendiyse idrar kaçırma kaçınılmaz hal alıyor.

 

LAZER TEDAVİSİYLE GENİTAL ESTETİK AĞRILI BİR İŞLEM MİDİR ?

Lazer tedavisiyle genital estetik ağrılı bir işlem değildir.

GENİTAL ESTETİK AMELİYATLARI SONRASI ÖNERİLER VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR ?

Genital estetik ameliyatları, ameliyathane koşullarında, steril ortamda yapılması gerekiyor. Yapılan ameliyatın çeşidine göre eğer labioplasti dediğimiz küçük bir ameliyatsa yarım gün kadar ama vajinoplasti yada idrar kaçırma ameliyatı yaptıysak bir gece hastanede konaklaması gerekir. Bu operasyonlardan sonra en önemli dönem ilk 3 gündür. Hastanın ilk 3 gün istirahat etmesi ve buz uygulaması önemlidir. Sonrasında yatağa bağımlı olmasına gerek yoktur, kendi işini yapabilir. 40 gün kadar cinsel perhiz önemlidir. Eğer yaza denk gelirse ilk 2-3 hafta deniz, havuz kışa denk gelirse sauna, hamam, termal önermiyoruz. Kullanıdığımız dikişler kendisi eriyor, alınmıyor, iz kalmıyor. Ciddi bir ağrı ve kanama olmaz.

 

GENİTAL ESTETİK DÜŞÜNEN BAYANLARA ÖNERİLER NELERDİR ?

Eğer hastalarımız, gerek fizyolojik gerekse psikolojik sebeplerden dolayı  genital estetiğe ihtiyaç duyduklarını hissediyorlarsa; öncelikle konu hakkında tecrübe sahibi olan hekimlerine muayene olmalarını, ardından tüm içtenliklerinle, hiçbir şey saklamadan çekinmeden şikayetlerini ve tedavi sonrası beklentilerini dile getirmelerini ardından da kendileri için en uygun tedavi şeklini seçmelerini öneriyorum.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Nurdan Yıldız Kadın Hastalıkları Ve Doğum, Kupa Terapi (Hacamat), Mezoterapi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)