Geniz Eti

Yazar Murat SalihoğluKulak Burun Boğaz Doktoru • 14 Temmuz 2018 • Yorumlar:

  • Geniz Eti

Burun ile boğaz arasına yerleşmiş bulunan bir dokudur. Solunumla burundan giren virüsleri ve bakterileri yakalar ve antikor üretimi yapar.

  • Geniz Etinin Büyük ve Tıkayıcı Olması Önemli midir ?

Geniz eti büyüyünce burundan gelen hava yolu tıkanacağı için gece uyurken ağzın açık kalması,nefes alamama, nefes kesilmesi, horlama, gece terlemesi, burundan akıntı olması, sık sinüzit ve kulak enfeksiyonu geçirme, bazen de ağızdan salya akması görülebilir. Gece uyurken iyi dinlenememek ve konforsuz uyku gün içerisinde çocukta dikkat eksikliği, uykuya meyil, bazen hiperaktivite ile okulda ders başarısında düşmeye neden olabilir.

  • Geniz Eti Ameliyatları Sonrası Sorun Yaşanır mı ?

Geniz eti öncelikle medikal tedaviler ile tedavi edilmeye çalışılmaktadır. Tedavinin başarısız kaldığı durumlarda kesin ve etkili çözüm geniz etinin cerrahi olarak çıkarılmasıdır. Geniz eti bulunduğu lokalizasyon da burundan giren mikropları yakalar ve onlarla mücadele eder. Bununla birlikte bağışıklık sistemindeki görevleri önemli oranda olmadığından geniz etinin ameliyatla alınması sonrası bağışıklık sistemi ile ilgili herhangi bir olumsuzluk yaşanmaz. Ameliyatın ertesi günüde okullarına devam edebilirler.

  • Geniz Eti Hastalıkları ve Tedavisi

Aşırı derecede büyümüş geniz eti çocuklarda gece terlemesine, ağız açık uyumaya, horlamaya, aşırı hareketliliğe, okul başarılarında düşüklüğe, yemek yemeye karşı isteksizliğe, boy ve kilo gelişimlerinde geri kalmaya, erken diş çürümesine, konuşma bozukluğuna, göz altında morarmaya, orta kulakta sıvı birikimine, işitme kaybına, sık tekrarlayan orta kulak enfeksiyonu ve sinüzite neden olabilir. Çözüm uygun endikasyonlar da geniz etinin alınması dır. Ameliyat sonrası ilk bir kaç gün sıcak ve sert gıdaların alınmaması yeterlidir, iyileşme ise hızlıdır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Murat Salihoğlu Kulak Burun Boğaz, Sertifikalı Medikal Estetik Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Murat Salihoğlu

Kulak Burun Boğaz, Sertifikalı Medikal Estetik Doç. Dr.

Randevu al