Göğüs Küçültme Estetiği

Göğüs Küçültme Estetiği Nedir?

 

Memelerin normalden büyük olması, kadınların yaşam kalitesini çok etkilemektedir. Kadınlar kendilerine uygun kıyafet bulamamaktadırlar. Spor yapamamaktadırlar. Göğüslerinin büyüklüğü fark edilmesin diye kambur durmaktadırlar. Belli bir süreden sonra omuz ağrısı, sırt ağrısı ve bel ağrısı şikayetleri artmaktadır. Yaşam kalitelerini artırmak için kadınlar meme küçültme veya göğüs küçültme ameliyatı olmaktadırlar.

 

Kadınlara estetik bir görünüm kazandırmaktan ziyade, yaşadıkları sağlık problemlerinden dolayı göğüs küçültme ameliyatı yapılmaktadır. Sağlık problemleri nedeni ile yapılan bir estetik ameliyattır.

 

Zayıf kadınlar bile, meme dokularının büyük olmasından dolayı, bedenlerine uygun kıyafet bulamadıklarından bu ameliyatı olmak isterler.

 

Genellikle doğum ve gebelik sonrası göğüslerde normalden fazla büyüme şikayetleri yaşayan kadınların oldukça fazladır. Bazen doğum yapmamış birçok genç kız, vücuduna göre orantısız olan göğüs büyüklüğünden şikayet etmektedir.

 

İri-büyük memeleri, normal ölçülere indirmek, meme başını ideal meme başı yerine getirmek için göğüs küçültme veya meme küçültme ameliyatları yapılmaktadır.

 

Bu ameliyat her ne kadar sağlık problemlerini gidermek ve yaşam kalitesini artırmak için yapılsa da, plastik cerrahlar estetik bir şekil vermeyi de planlar. Hem memelerinizi küçültür hem de görsel olarak güzel ve estetik şekil yaparlar. Uygulamadan sonra kişiler fiziksel açıdan büyük bir rahatlama hissederler. Üzerlerinde ki büyük bir yükten kurtulmuş olmaktadırlar.

 

Meme Küçültme Ameliyatı Yöntemleri Nelerdir?

 

Her kadının meme hacmi, meme derisi, meme dokusu ve meme başı farklı olduğu için, kişiye özgü uygulanan teknikler farklıdır. Kişilerin beklentileri, meme derisi ve doku özellikleri, süt emzirme özellikleri, tekniği belirleme de önemlidir. Kimi kadında sadece meme başından dik bir çizgi, kimi kadında hem meme başından bir dik çizgi ve bu çizgiye yatay olan meme altında bir kesi bulunur.

 

Ters T olarak adlandırılır. Kimi kadınlarda meme özellikleri uygunsa, sadece yağ alma yöntemi ile de küçültme işlemi gerçekleştirilebilir. Bu yöntemde kesi olmaz. Memedeki büyüklük problemleri ne kadar az ise, kişiye o kadar az kesi yapılacaktır.

 

Göğüs Küçültme Ameliyatı tekniklerinden, size uygun olan yöntemi muayenenizde doktorlarımızdan öğrenebilirsiniz. Hem bayan estetik doktoru hem de bay plastik cerrah bulunmaktadır.

 

Memeler Neden Büyür ve Sarkar?

 

• Doğumsal Sebepler

• Hamilelik sürecinde süt oluşumu nedeni ile memeler büyür

• Emzirme dönemi sonunda göğüsler sarkar.

• Bilimin temel kanunlarından biri olan yerçekimi nedeni ile memeler büyür ve büyümenin etkisi ile sarkmalar çok olur.

• Her meme, süt kanallarından, yağ dokusundan ve taşıyıcı bağ dokusundan oluşur. Her kadının memelerini taşıyan bağların kuvveti farklıdır ve yağ dokusu ile süt dokusunda meme büyümeleri farklıdır. Doğuştan olan özelliklerdir. Erken yaşlardan itibaren memeleriniz çok büyüyebilir. Bağlar kuvvetli değil, zayıf ise gevşeme fazla olur, fazla sarkma gözlemlenebilir.

• Çok hızlı bir şekilde çok kilo alırsanız, vücudunuzdaki diğer bölgelerle birlikte memede de büyüme gözlemlenir. Kiloları vermeye başladığınızda da memeler kendiliğinden küçüldüğünden sarkar.

• Kişilerin yaşları ilerledikçe hormonsal sebeplerden meme dokusunda azalmalar olur. Bu durum gevşemelere sebep olur.

 

Göğüs Küçültme Ameliyatında Göğüsler Ne Kadar Küçülmeli?

 

Muayene sırasında, göğüslerinizden çok bıkmış olduğunuz için normalden çok küçülmesini isteyebiliyorsunuz. Unutulmamalıdır ki kadın vücudunda, göğüs önemli bir konturdur. Vücudunuzun orantılı gözükmesi için, normal ölçülerde bir göğüs istemenizi tavsiye ederiz.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Mustafa Çapar Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dr. Öğr. Üyesi

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)