Gömülü 20 yaş Dişi çekilmeli mi ? Gömülü Yirmi yaş Belirtileri? 20 lik diş çekilmezse ne olur

Gömülü 20 yaş dişlerininin en önemli belirtileri ağrı ve şişliktir.

Bu konuda yapılmış yüzlerce makale göstermiştir ki hastanın yaşı ilerledikçe gömülü dişlerin ameliyatı daha zor olmakta ve iyileşme döneminde komplikasyonlar daha sık görülmektedir.
Bazı makaleler yaş konusunda  rakam bile vermekte ve hasta 26 yaşını geçmeden çekimin daha uygun olacağını ve daha çabuk iyileşme görüleceğini belirtmektedir.
Ayrıca gömülü dişin kök gelişiminin tamamen bitmesi beklenmeden yaklaşık yarısı ya da üçte ikisi oluştuğu dönemde yapılacak cerrahinin önemli anatomik oluşumları korumak açısından büyük önem taşıdığı ve ameliyatın çok daha az risk içerdiği üzerinde duran çalışmalar da vardır.
Bende bu ameliyatları yapan bir cerrah olarak çok rahatlıkla söyleyebilirim ki bu dişleri almak için en doğru yaş 17-22 yaş arasıdır. Gömülü dişler teşhis edildiğinde endikasyonu varsa mutlaka erken dönemde alınmalıdır.

Hastanın yaşı ilerlemişse, gömülü dişte ve çevresinde hiçbir sorun yok ise, komşu dişleri tehdit etmiyorsa tamamen gömülü ise ve ameliyatı komşu anatomik yapılara zarar verebilecekse ameliyat edilmeden takip edilmesi ve yılda bir kez kontrol edilmesi daha doğru olacaktır...
 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tolga Gülçiçek Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi, Diş Hekimi Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)